Ramiz Ongun MHP'ye Genel Başkan olacaktı, Babacan'ın yanına geçti

Ramiz Ongun MHP'ye Genel Başkan olacaktı, Babacan'ın yanına geçti

Uzun zamandır parti kurma çalışmalarını yürüten Ali Babacan bugün kuruluşunu açıkladı. Ali Babacan'ın listede yer alan isimlerden en dikkat çeken ise eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu.

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Abdullah Gül...

3 İsmin de ortak yönleri eski AK Partili olmaları. Ve üç isim de AK Parti'den yollarını ayırarak yeni bir siyasi hareket yaratma peşinde.

Davutoğlu partisini kurdu. Abdullah Gül ise parti kurmaya cesaret edemedi veya kendini CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak tedeğe aldı. Bekliyor. Ama siyasi manevraları da devam ediyor. Gül Ali Babacan'ı dışarıdan destekleyerek siyasetten uzak da durmuyor.

Babacan yılan hikayesinde dönen, kuruluş tarihi sürekli ertelenen patisini bugün nihayet kurdu.

Parti'de yer alan isimleri bugün haber olarak paylaştık. Ayrıca yazarımız Celal Eren Çelik'te bugünkü köşesinde  "Ali Babacan'ın röntgeni" başlıklı yazısı ile detayları yazdı.

 

 RAMİZ ONGUN

Babacan'ın yanında yer alan isimlerden en çok dikkat çeken ve tepki alan ise Ramiz Ongun oldu.

Ramiz Ongun için siyaset kulislerinde ve Ülkücü camiada "MHP'ye Genel Başkan olacaktı, gitti Babacan'ın yancısı oldu" yorumları yapılıyor.

MHP'de uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunmuş, Alparslan Türkeş'in yanında siyasete atılmış, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış olan Ramiz Ongun'un,hiçbir geleceği olmayan ve Ülkücüler ile hiç bir ortak yönü bulunmayan Ali Babacan'ın yanında olması tepkilere sebep oldu. 

Ülkücüler, "MHP'ye Genel Başkan olamayanlar ya bölücü ya yancı oluyor" ifadeleri ile Ramiz Ongun'a tepkilerini dile getirdiler.

 

RAMİZ ONGUN KİMDİR?

 

Ramiz Ongun, 17 Mart 1947 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinin Kale köyünde doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Alparslan Türkeş ile tanışarak Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katıldı. Bunun yanında çeşitli kurumlarda görev aldı.

 

 

Ramiz Ongun, 17 Mart 1947 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinin Kale köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Bursa İktisadi-Ticari İlimler Akademisi İktisat Bölümü'nde tahsil gördü. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Alparslan Türkeş ile tanışarak Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'ne katıldı. Bunun yanında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Gümrük Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı, MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, MHP Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ülkücü-İşçiler Genel Başkan Müşavirliği görevlerini yürüttü. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından da Türkeş'in emriyle yurt dışına çıktı. Bu dönemde Almanya'da üniversiteden sınıf arkadaşı olan Nesrin Hanım'la evlendi. 1989 yılında da Türkiye'ye geri döndü. 1992 senesinde de Türk Ocakları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Daha sonra Anavatan Partisi'ne katılarak siyasi çalışmalarını burada sürdürdü. Milliyetçi Hareket Partisi'nde üç kez genel başkanlığa aday oldu, ancak seçilemedi. Evli ve üç çocuk babasıdır. Almanca bilmektedir.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum