RTÜK istedi, Netflix o filmi katalogdan kaldırdı

RTÜK istedi, Netflix o filmi katalogdan kaldırdı

Çocuk istismarı nedeniyle RTÜK'ün kaldırılmasına karar verdiği 'Cuties' Türkçe adıyla Minnoşlar dizi filmi Türkiye’den yayınlanmayacak.

Son dakika haberine göre Netflix, Minnoşlar dizi filmini Türkiye kataloğundan kaldırdı. Çocuk istismarı nedeniyle RTÜK'ün kaldırılmasına karar verdiği 'Cuties' Türkçe adıyla Minnoşlar dizi filmi Türkiye’den yayınlanmayacak.

Bir süredir gündemde olan ve büyük tartışma yaratan dizi film 11 yaşındaki Amy isimli çocuğun dansçı olması macerasını anlatıyor. 9 Eylül'de yayınlanması planlanan film, Netflix Türkiye kataloğundan kaldırıldı.

Uzman raporundaki "çocukların erken yaşta yetişkin yaşantısı içinde yer aldığı, istismar ve kötüye kullanım içeren bir yapımın potansiyel çocuk istismarı davranış örüntülerini ortaya çıkarabileceği" değerlendirmesi üzerine RTÜK, bahse konu yapımla Netflix'in, 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesinin 1. fıkrasının (ğ) bendinde yer alan "Yayın hizmetleri….. Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez" hükmünü ihlal ettiğine, bu sebeple yayıncı kuruluşun söz konusu programı kataloğundan çıkarması gerektiğine oy birliğiyle karar vermişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.