RTÜK’ten Çukur dizisine ağır ceza! İzleyenlere büyük şok

RTÜK’ten Çukur dizisine ağır ceza! İzleyenlere büyük şok

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Çukur dizisine cezayı kesti. İşte şok cezanın ayrıntıları;

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Show TV ekranlarının sevilen ve merakla izlenen dizisi Çukur’a ağır bir ceza kesti. Diziyi yakından takip edenler bu cezaya sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

RTÜK internete de el attı ve Çukur’a 1 milyon yakın bir ceza kesti.

İnternet yayınlarını Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından denetime tabi tutan ve RTÜK'e ceza yetkisi veren düzenleme uygulanmaya başladı.

SHOW TV’de yayınlanan Çukur adlı dizideki küfür sahnelerin internette 'bip'lenmemesi üzerine kanala görülmemiş bir ceza kesildi. RTÜK, Show TV'de yayınlanan Çukur dizisindeki bir karakterin küfür içeren ve biplenerek ekrana getirilen görüntülerinin internette sansürsüz yayınlanmasını gerekçe göstererek SHOW TV'ye yaklaşık 1 milyon liralık ceza kesti. Kararın gerekçesi olarak ise 'dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanılması' gösterildi.

Kararda "Söz konusu ifadeler yayında biplenmiş bir şekilde ekrana yansımasına karşın, Show TV’nin resmi internet sitesinde yer alan dizinin, sansürsüz bölümlerinde küfür niteliğinde ifadeler biplenmeden yayımlanmaktadır. Dizinin televizyonda yayımlanan biplenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; biplemenin zaman zaman yeterince iyi yapılmadığı, zaman zaman da argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

İnternet yayını üzerinden verilen ceza bir ilk oldu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.