RTÜK'ten TMT'ye 'suikastçı örgüt' diyen Ayşenur Arslan kararı! Halk TV'ye ceza yağdı

RTÜK'ten TMT'ye 'suikastçı örgüt' diyen Ayşenur Arslan kararı! Halk TV'ye ceza yağdı

RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye ceza yağdırdı.

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programında gazeteci Ayşenur Arslan'ın, KKTC'de uğradığı saldırıda ölen Halil Falyalı'ya ilişkin sözleri nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından inceleme başlattı.

Arslan Halk TV’deki yayınında, Falyalı'dan söz ederken "Halil Falyalı kendini TMT, Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı, Ada'da ve yakın interlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, bir yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullanmıştı. 

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verildiğini açıkladı. RTÜK tarafından ceza kararı oy çokluğuyla alındı.

 

 

KRT'YE DE CEZA

 

RTÜK, KRT’nin “Olağan İşler” programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kişilik haklarına saldırı içerikli hakaret ve iftira niteliğinde ifadelere yer verildiği gerekçesiyle kanala idari para cezası verdi.

 

FLASH TV'YE İDARİ PARA CEZASI

 

Öte yandan Flash TV’deki ”Al Sana Haber” isimli programında Erkan Özerman’ın konu ettikleri kişiler hakkındaki ifadeleri nedeniyle de kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı.

 

TGRT HABER'E İDARİ PARA CEZASI


TGRT Haber’in "Ekrem Açıkel ile Ana Haber" programı hakkında hazırlanan rapor da kurulun gündemindeydi. Açıkel’in, Türkiye'de yapılan reyting ölçümleri ile ilgili ifadelerinin “tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini” ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildi ve yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası verildi.

 

asasas-017.jpg

ere-046.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.