Rus halkı Türkiye’ye çok ilgili

Rus halkı Türkiye’ye çok ilgili

Antalya’da gerçekleşen 2. Türkiye – Rusya Medya Forumu’nda Rus halkının Türkiye haberleri ile yakından ilgilendiği ortaya çıktı

İsviçre merkezli uluslararası medya kuruluşu Global Connection, ilki geçen yıl düzenlenen Türkiye – Rusya Medya Forumu’nun ikincisi Antalya’da başladı. ‘Birlikte İyiyiz’ temasıyla gerçekleşen 2. Türkiye - Rusya Medya Forumu’na Rusya’dan katılan 75 ayrı medya kuruluşundan genel yayın yönetmeni, üst düzey yönetici ve köşe yazarı ağırlıklı 100 Rus medya mensubu Türkiye’yi dinliyor ve Türkiye-Rusya ilişkilerine yönelik sorularını yöneltiyor.

Rusya’nın önde gelen medya kuruluşlarından Komsomolskaya Pravda Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Vlad Gemst gazete, radyo ve internet ortamında haftada 30 milyonun üzerinde kişiye ulaştıklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ile Rusya ilişkileri hiç olmadığı kadar hızlı gelişiyor ve Rus medyası da iş birliğini geliştirmek için çalışıyor. Kitlemizin geri dönüşlerini değerlendirdiğimizde Rus halkı en çok Türkiye ve Amerika ile ilgili haberlerle ilgileniyor.”

 

Global Connection Genel Koordinatörü Onur Tayşu, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak zaten yakınlaşmış iki dost ülke arasında nasıl daha fazla iş birliği yapılabileceğinin konuşulacağını belirtti.

Türk – Rus ortak yapımı olan ve çekimleri devam eden ‘Kalbimin Sultanı’ dizisinin yapımcısı Maya Productions Kurucusu Burhan Özkan: “Dizinin senaryosunda Rus edebiyatından esinlendik. Çok önemli bir projeye imza attık. Projenin önemi bütçesi veya senaryosundan dolayı değil, farklı kültürleri ortak noktada buluşturmamızdan kaynaklanıyor. Kalbimin Sultanı dizisinde iki büyük hayal gücü bir araya gelecek.”   dedi.

KIT Gazprom-Media Uygulayıcı Yapımcı’sı Maxim Kovalevitch, “Kalbimin Sultanı dizisi için yaklaşık 80 milyon seyirci ön görüyoruz. Proje aşamasında birbirimizi çok iyi anladık. Türk ya da Rus kahramanların birbirinin önüne geçmesi için tartışmadık, beklenmedik bir sinerjiyle çalıştık. İki büyük Pazar için tek ürün yapıyoruz. Aynı anda iki ülkenin de başrolde olduğu bu kadar önemli bir proje daha önce olmamıştı” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

1508758910_foto_2.jpg

 

1508758910_foto_3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.