Rusya’dan açıklama: “Erdoğan’ın bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz”

Rusya’dan açıklama: “Erdoğan’ın bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz”

Türkiye’nin Rusya ile yaptığı S-400 anlaşmasından uluslararası baskılara rağmen geri adım atmaması konusunda Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov’dan açıklama geldi. Peskov, Türkiye’nin bu duruşundan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye’nin Rusya ile S-400 alımına ilişkin anlaşma yapmasının ardından ABD’li yetkililer, Türkiye’nin F-35 programından çıkarılabileceğine dair açıklamalarda bulunmuş ve açık bir şekilde tehdit etmişti. Tüm bu baskılara rağmen gerim adım atmayan Türkiye için Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov’dan açıklama geldi.

Dimtriy Peskov yaptığı açıklamada, bağımsız ve kendi başına hareket edebilen ülke sayısının çok az olduğunu, Türkiye ve Rusya’nın bu ülkeler arasında yer aldığını söyledi. 

Peskov, Türkiye üzerinde eşi görülmemiş bir baskının olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert ve kesin bir duruş sergilediğini ve bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

dimitriy-peskov.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’dan S-400 hava savunma füze sistemi alımıyla ilgili yaptığı bir açıklamada, “Bir şeyin sözleşmesini yapmışsak bu iş bitmiştir, ona göre de biz yolumuza devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bu bizim egemenlik hakkımızdır, bu izim tasarrufumuzdur” ifadelerini kullanmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.