S-400’leri üretenin bir Türk olduğunu biliyor musunuz?

S-400’leri üretenin bir Türk olduğunu biliyor musunuz?

Dünya’nın konuştuğu S-400 hava savunma sisteminin üreticisinin bir Azerbaycan Türkü olduğu anlaşıldı. İgor Aşurbeyli adındaki Azerbaycan Türk’ünün S-400 sisteminin üreticisi olduğu açıklandı.

Uzun zamandır Türkiye ve Dünya kamuoyunda ilk sıralardaki yerini koruyan S-400 hava savunma sistemleri Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin hava savunması için gerekli olan uzun menzilli S-400’lerin teslimatı başladı ve devam ediyor.

Hava savunma sistemleri içerisinde dünyanın en iyi sistemi olarak kabul edile S-400’ler ile ilgili bilinmeyen bir detay ortaya çıktı. Sistemin üreticisinin bir Türk olduğu açıklandı.

 

 

AZERBAYCAN TÜRK'Ü

Rusya'nın en gizli sanayi kuruluşu olan Almaz-Antey bilim ve araştırma şirketinin eski yöneticisi, Rus askeri-sanayinin ürettiği S-300 Favorit ve S-400 Triumph füze savunma sistemlerini üretenin Azerbaycan asıllı bir Türk olan İgor Aşurbeyli olduğu açıklandı.

Konu ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Rusya Araştırmaları Enstitüsü de "S400'leri üreten bir Türk olduğunu biliyor musunuz? İgor Aşurbeyli, Rusya'da köken olarak Azerbaycan Türk'ü bir bilim adamıdır. S-300 ve S-400'lerin üreticisidir" denildi.

 

s400-min.JPG

 

TÜRKİYE İLE ORTAK ÜRETİM

S-300 Favorit ve S-400 Triumph füze savunma sistemlerini üreten Azerbaycan Türk’ü İgor Aşurbeyli 19 Haziran'da bazı açıklamalarda bulunmuştu.

 

 

Rusya ve Türkiye'nin ortaklaşa S-400 sistemlerini üretebileceğini belirten Rus savunma şirketi Almaz-Antey'in eski yöneticisi İgor Aşurbeyli, "Elbette, bu mümkün. Bu, silah ticaretinde uluslararası bir deneyim. Alıcı ülke her zaman üretimin bir kısmının kendi ülkesinde olmasını istiyor. Her şeyden önce alıcı ülke endüstrisini yükseltmek istiyor, yeni teknolojide öğrenmek ve gelecekte bu sistemleri özgürce üretmek istiyor. Buna en uygun örnek ülke Çin’dir. 20 yıldan fazladır, Rusya'dan S-300'leri satın alıyorlardı. Bundan sonra hiçbir şey bir şey almayacaklarını ve kendilerinin üreteceklerini söylüyorlardı. Ancak nedense kendileri üretemediler ve şimdi Rusya'dan S-400 füze savunma sistemlerini alıyorlar" diye konuşmuştu.

 

İGOR AŞURBEYLİ KİMDİR?

1963 yılında Bakü doğan İgor Aşurbeyli mühendis ve girişimci bir iş insanı. Azerbayca’nın tanınmış ve köklü bir ailesine mensup. Rusya’da kurduğu enerji şirketinin yıllarca yöneticiliğini yapmış olan Aşurbeyli’ye 2016 yılında UNESCO tarafından nanoteknoloji alanındaki katkılarından dolayı bilim madalya verilmiştir.

 

siyasetcafe.com

 


 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.