İmamoğlu vitesi büyüttü S-400'ler can sıkıyor

İmamoğlu vitesi büyüttü S-400'ler can sıkıyor

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu bundan önce de olduğu gibi yine belediye başkanlığı ile ilgisi olmayan bir açıklamaya daha imza attı. İmamoğlu ülke sınırlarını aşan açıklamasında, ‘S-400 meselesi’ “hepimizin canını sıkıyor” dedi.

31 Mart seçimin ardından itiraz süreçleri ve beraberindeki tartışmalar devam ederken, CHP’li Ekrem İmamoğlu yeniden kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Daha önce bir çok kez belediye başkanlığı dışında açıklamalar yaparak kafa karıştıran İmamoğlu yine bir konu dış politika hakkında görüş bildirdi.

İmamoğlu bundan önce yaptığı açıklamalarda İstanbul’da işsizliğe çare bulanacağını, bunun için çalıştığını ve bu nedenle ayakkabısı olamayan çocuklara ayakkabı alacaklarını yeni kreşler açarak eşit çocuklar oluşturacaklarını açıklamıştı.

İmamoğlu yine kıpır kıpır olduğunu İstanbul büyükşehir çalışanlarının kendisini beklediğini, bir an önce belediye birimlerini gezerek sorunları gidermek istediğini belirtirken kendisinin belediye başkanlığını kazandığı için metrobüslerde insanların birbirine yer verdiğini söylemişti.

İmamoğlu bunlarla da yetinmemiş 31 Mart gecesi bir darbe olacağını ve bunu önlediklerini de açıklamış ve darbe materyalleri olarak da AK Partinin ‘Teşekkürler İstanbul’ afişleri olarak öne sürmüştü.

İmamoğlu kendisine 16 milyon oy verdiğini de iddia ettiği ilginç açıklamalarına yeni birisini daha ekledi. İmamoğlu uluslararası meseleler diyerek S-400 konusunun can sıktığını söyledi.

YSK’YA SESLENİYORUM: BİTİRİN ARTIK BU İŞİ

İmamoğlu bugün yaptığı basın toplantısında, "Buradan YSK'ya sesleniyorum. Maltepe'de 12 gündür sayım işlemi devam ediyor. Bitirin artık bu işi. Anlamsız yere orada frene basılıyor. AK Parti ve MHP'li üyelerin yavaşlatma içinde olduğunu biliyorum. Amacınız nedir?" dedi.

S-400 MESELESİ HEPİMİZİN CANINI SIKIYOR

İmamoğlu ayrıca daha önce birçok iç işlerinde yetkisi olmayan konularda fikir yürüttüğü gibi bu seferde dış politikadaki gelişmelere değinerek, "Uluslararası meseleler hepimizin canını sıkıyor. S-400 meselesi ABD ile yaşananlar geride kalmış gibi sadece İstanbul'u konuşuyoruz. Çok daha önemli şeyleri ıskalıyoruz" şeklinde konuştu.

 

EKONOMİ CAN YAKIYOR

İmamoğlu yine belediye başkanlık sorumluluğu dışında ekonomi konusunda da açıklamalar yaparak şöyle dedi: "Ekonomi can yakıyor. Ekonomik travmayı milletçe yaşıyoruz. Uluslararası meseleler de aynı şekilde hepimizin canını sıkıyor. S-400 meselesi ABD ile yaşananlar geride kalmış gibi sadece İstanbul'u konuşuyoruz. Çok daha önemli şeyleri ıskalıyoruz. Ülkemizin, İstanbul'un anlamsız derecede yorulmasını şiddetle kabul etmiyoruz. Bu can sıkıyor.

İBB ÇALIŞANLARINA SESLENİYORUM

 

İmamoğlu başkan seçilmesi halinde ‘çalışan herkes’ diyerek ne demek istediği anlaşılmayan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “İBB büyük bir organizasyon. İBB'deki bazı usul ve uygulamalar kulağımıza geliyor. Takip edip denetlemeye çalışıyoruz, çok üzülüyoruz. Sendika değiştirmek için baskı yapıldığı iddiaları geliyor. Ben İBB çalışanlarına tekrar sesleniyorum. Çalışan herkes bizim başımızın üstünde.”

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.