Saadet Partisi'ne şok darbe Kamalak'a FETÖ'den terör iddianamesi

Saadet Partisi'ne şok darbe Kamalak'a FETÖ'den terör iddianamesi

Saadet Partisi'nin 2011 yılında genel başkanlığını yapan Mustafa Kamalak hakkında "terör örgütü propagandası yaptığı ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla iddianame hazırlandı. Kamalak'ın hapsi isteniyor.

Mart 2011 tarihinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Mustafa Kamalak hakkında, 17-25 Aralık sürecinden sonra Koza- İpek Holding hakkında söyledikleri sebebiyle iddianame hazırlandı.

Mart 2011'de devraldığı görevi Ekim 2016'da Temel Karamollaoğlu'na devreden Kamalak hakkında hazırlanan iddianame, Kamalak'ın görev başında olduğu dönemi kapsıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kamalak'ın 9,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

AVUKATI İDDİANAMEYİ ELEŞTİRDİ

Mustafa Kamalak'ın oğlu ve avukatı Muhammet Furkan Kamalak "17-25 Aralık sürecinden sonra Koza-İpek Holding'e düzenlenen operasyonlar sonrasında parti binasında düzenlediği bir basın toplantısında yaptığı açıklamalar, diyor iddianamede… Bu açıklamalarda 'Adalet herkese lazım. Operasyon büyük, adalet herkese lazım' sözlerinden dolayı bu suç görülmüş. İddianameyi hazırlayan savcı olmayan bir suçu oluşturmaya çalışmış. Ne yazık ki bu durum, Türkiye'deki adalet sisteminin nasıl işlediği çok bariz bir şekilde ortaya koyan bir durum" açıklamasında bulundu.

KAMALAK NE SÖYLEMİŞTİ?

Kamalak, 2 Eylül 2015'te parti binasında düzenlediği toplantıda, "Aristo, idamla yargılanıyor ve idama mahkum ediliyor. Dostları kaçırmak istiyor, o 'hayır' diyor. 'Ülkenin hukukundan kaçmam' diyor. Gözyaşı döküyor, sevenleri, eşi, dostu, arkadaşları. Aristo, neden ağladıklarını soruyor, onlar da 'Efendim, haksız yere idam ediliyorsunuz da ona ağlıyoruz' dediklerinde o tebessüm ediyor, diyor ki 'Ben bu idamı haketsem daha mı iyi olurdu?' Dolayısıyla Türkiyemize yazık oluyor, iddia büyük, operasyon büyük, adalet herkese lazım" şeklinde konuşmuştu.

Kamalak'ın bu açıklaması o dönem "Fethullah Gülen'e övgü" olarak nitelendirilmiş, bazı basın kuruluşları tarafından eleştirilerin hedefi olmuştu.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Odatv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.