Sabah'ın Fethullah Gülen öfkesi

Sabah'ın Fethullah Gülen öfkesi

Sabah Gazetesi, Fethullah Gülen ile röportaj yapan muhabirin eşinin işine son verdi.

Sabah gazetesi Roma Temsilcisi Yasemin Taşkın, eşinin La Repubblica için Fethullah Gülen ile röportaj yapması nedeniyle Sabah’tan kovuldu.


Sabah'ın Roma Temsilcisi Yasemin Taşkın'ın İtalyan eşi Marco Ansaldo, geçtiğimiz hafta La Repubblica Gazetesi için Fethullah Gülen’le özel bir röportaj yapmıştı.

GÜLEN NE DEMİŞTİ

NEDEN ABD’DE KENDİ İSTEĞİNİZLE SÜRGÜN HAYATI YAŞIYORSUNUZ?

ANSALDO: ABD’de kendi rızanızla sürgün hayatı yaşıyorsunuz. Neden?

GÜLEN: Sağlığım açısından burada kendimi daha iyi hissediyorum. Türkiye’ye dönüşümün, zaten gergin olan durum u daha da kötüleştirmek için araç olarak kullanılmasından endişeleniyorum. 28 Şubat 1997’deki post-modern zamanında acı çektim, tabiri doğruysa, askeri rejimin baskısı altında yargı gücü tarafından zulüm gördüm, sonra da iftira ve karalama. Bunlar, temeli olmayan, asılsız suçlamalardı.

ANSALDO: Ancak Türkiye’ye dönmenizi bekleyenler var. Bir gün dönecek misiniz?

GÜLEN: Ne yazık ki bugün de basın yoluyla iftiralar atılıyor. Bu koşullarda, doktorların tavsiyesini izleyip, burada kalmayı tercih ediyorum. Ölümümle Türkiye’nin sorunlarının çözüme kavuşacağını bilsem, her gün bin kez ölmeyi tercih ederim. Türkiye’nin barış ve huzurunu hedef alanlara yeni bir malzeme vermemek için ülkemin özlemini kalbime gömerek, burada kalmayı tercih ederim.

PAPA FRANCESCO İLE HENÜZ İLETİŞİME GEÇMEDİM

ANSALDO: Siz aynı zamanda manevi bir referans noktasısınız. 1998 yılında Vatikan’a giderek 2. Jean Paul ile önemli bir görüşme yaptınız. Papa Francesco’nun göreve gelmesini ve üstlendiği reformları nasıl değerlendiriyorsunuz?

GÜLEN: Diyalog, önyargıları yıkmak ve insanlar arasındaki yanlış anlaşılmaları gidermek için etkili bir araçtır. Papa Francesco ile henüz bir iletişimim olmadı. Ancak diyaloğa açıklığı nedeniyle kendisinin tüm dünyada hayranlık ve memnuniyetle karşılandığını görebiliyorum. Aynen bizim öğütlerimizde olduğu gibi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.