'Sadettin Tantan'ın tantanaları'

'Sadettin Tantan'ın tantanaları'

Yurt Partisi genel başkanı Sadettin Tantan'ın son günlerde Cumhuriyet, Halk Tv, Yeniçağ, Oda Tv, KRT, Tele1 gibi medya organlarını gezerek konuşması ve MHP'ye saldırması Türkgün yazarınca ağır sözlerle eleştirildi ve 'bol bol tantana' diye değerlendirildi

Eski Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın ekran ekran gezdirilerek MHP aleyhine konuşturulması Türkgün yazarı Yıldıray Çiçek tarafından eleştirildi.

"Katıldığı ve görüş bildirdiği bu gazete ve televizyonlarda 'mafya, çete, uyuşturucu, terör örgütleri konularında' bol bol ahkâm kesip hükümeti ve Cumhur ittifakını suçluyor, her konuşmasında konuyu MHP’ye getirip çeşitli ithamlarla suçluyor ama nedense uyuşturucu, terör eylemi, dağa insan kaçırma, tecavüz, öldürme, yaralama, yağmalama konusunda dünyada sicili en kabarık olan terör örgütü olan PKK ve siyasi uzantılarıyla işbirliği ve ittifak yapanlara dair hiçbir eleştiride bulunmuyor." diye yazan Yıldıray Çiçek Sadettin Tantan'ın partisinden "hayalet parti" diye söz etti.

Yıldıray Çiçek, "Mesela geçen sene de bir röportaj vermiş… İstanbul’da CHP-HDP-İP ittifakıyla seçilmiş Ekrem İmamoğlu’nu soruyorlar 'İmamoğlu çok iyi niyetli ve samimi, iyi bir ailenin ferdi ve temsilcisi.' diye tarif ediyor. Aynı röportajda 'Devlet Bahçeli ile ilgili ne düşünüyorsunuz?' diye soruyorlar, cevabı da 'Az önce söyledim Amerikan milliyetçileri diye bir projenin parçası oldu. Artık onun söylemlerine bakmaya hiç gerek yok. Onun davranışlarına falan bakmaya gerek yok. O kendini iç kamuoyunda tamamen yıpratmış bir vaziyette.' şeklinde oluyor." diyerek Tantan'ın "tantana" yaptığını yazdı.

"ABD emperyalizmine karşı mücadele eden, milli politika direnişi gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli 'Amerikan milliyetçileri diye bir projenin parçası olacak', HD(P)KK sevgisini her boyutta gösteren, Türk devletinin PKK’ya karşı terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği HDP’li belediyelere kayyum atamasını Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katılıp 'Belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanması ve bir kısmının tutuklanması özellikle hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedir.' şeklinde eleştiren Ekrem İmamoğlu 'iyi niyetli ve samimi olacak' öyle mi?" diye soran Çiçek eğer arşivler açılırsa bundan Sadettin Tantan'ın zararlı çıkacağını söyledi.

'GÜLEN'E KORUMA VERDİ!'

Tantan'la ilgili FETÖ örgütü liderine koruma vermesi ve FETÖcüleri koruduğu iddialarını anımsatan Çiçek sayfasından belgeleri de yayınlayarak, 'Tantanacı adam' sen nasıl bir karakter ve zihniyet sahibisin böyle?" diye sordu.

Çiçek'in Türkgün'deki köşesinde 31 Mayıs günü yazdığı Tantan'la ilgili öne sürülen iddialar şöyle:

Dönemin Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, hazırladığı ek iddianamede ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e Türkiye’den koruma tahsis edenlerin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan ile Ankara Valisi Yahya Gür olduğunu ifade etmişti.

Tantanacı Sadettin yıllar sonra bu konu için “Ben koruma kararını iptal ettirdim” dese de bu konuda 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yine şöyle bir haber çıkmıştı:

 “Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ersin Yılmaz tarafından bakanlık makamına sunulan yazıda, 'İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli 128058 sicil sayılı başkomiser Ahmet Akgün (15 Temmuz’dan sonra rutbeleri söküldü), emekli vaiz Fetullah Gülen’e yakın koruma olarak refakat etmek üzere 4 Mayıs- 4 Haziran 1999 tarihleri arasında Amerika’ya gönderilmiştir.

gulen-min.jpg

"Ancak, ABD’de bulunan Fetullah Gülen’in tedavisi uzadığı için adı geçen koruma görevlisi personelimizin görev süresinin, tüm masrafları korunan şahıs tarafından karşılanmak üzere 4 Haziran’dan itibaren uzatılması hususunu tensiplerinize arz ederim” ifadeleri dikkat çekti.

"Komisyona gönderilen aynı yazıda, yakın korumanın dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan tarafından verildiği belirtilerek şöyle denildi: Bu yazıyı 12 Haziran’da dönemin İçişleri Bakanlığı müsteşarı (daha sonra Ankara Valiliği’ne atandı ve yaş haddi doluncaya kadar bu görevde bulundu) Yahya Gür, uygun buldu ve imzaladı. Aynı gün İçişleri Bakanı Sadettin Tantan 'olur' verdi.

tantan2-min.jpg

"Daha sonra her ay başkomiserin görev süresi aynı yöntemle uzatıldı. Fetullah Gülen tarafından masrafları karşılanan başkomiserin halinden son derece memnun olduğu ve kendisine son derece iyi bakıldığı bilinmektedir...”

Bunu da geçtik, peki TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dinlenilen Adana Emniyet Müdürü Osman Ak seni kast ederek ne demişti:

“Eski Gülenci olan kimseler şu anda Gülen’in aleyhinde konuşuyorlar ki biz biliyoruz onların kripto olduğunu. Tapınak şövalyeleri diyen, Fetullah’la iş birliği içinde olan aldırdı bizi açığa, ismini söylemeyim.”

 Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.