Sağlık Bakanlığı yetkilisi açıkladı: '27 milyon insan aşılanırsa kısıtlamalar 15 Mart'ta kaldırılacak'

Sağlık Bakanlığı yetkilisi açıkladı: '27 milyon insan aşılanırsa kısıtlamalar 15 Mart'ta kaldırılacak'

Sağlık Bakanlığı yetkilisi 27 milyon insanın aşılanması halinde kısıtlamaların 15 Mart tarihinde kaldırılacağını açıkladı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken, bir yandan da Çin'den getirilen aşıların ilk dozları vurulmaya başlandı. Koronavirüs vaka sayısındaki düşüş günden güne artarken, en çok merak edilen konulardan biri de kısıtlamaların ne zaman kalkacağı oldu.

Koronvirüs vakalarındaki artış sonrasında hafta içi 21.00 ile 05.00 arasında ve hafta sonu sokağa çıkmak kısıtlandı. Bunun yanında restoran, kafe, lokanta gibi işletmelerde yeme-içme faaliyetleri yasaklandı. Okullar ise yeniden online eğitime geçme kararı aldı.

Milyonlarca kişi normale dönüşü beklerken, iş yerleri kapanan esnafın da gözü gelecek yeni bir haberde.

 

HEDEF 15 MART'TA 27 MİLYON İNSAN SAYISINA ULAŞMAK

 

Bu kısıtlamalarla ilgili Sağlık Bakanlığı yetkilisinden açıklama geldi. HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan yetkili, hedefin 15 Mart'ta 27 milyon kişiye aşı yapılması halinde yasakların büyük bir bölümünü kaldırmak, okul ve restoranları açmak olduğunu söyledi.

Öte yandan Muharrem Sarıkaya yazısında, "Çin' den gelecek yeni grup aşı ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 30 milyon doz aşının Mart'ın ilk haftasına kadar ulaşması bekleniyor. Ancak kesin bir süre verilmesinden de kaçınılıyor, çünkü Çin'de ortaya çıkan yeni salgından kaygı duyuluyor, buna karşın 11 milyon doz bekleniyor.Dolayısıyla bu hızda gidildiğinde ikinci doz aşılarla birlikte Mart'ın ortasında 15 milyon kişinin ikinci dozlarının bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.