Sağlık çalışanları greve çıktı! Acil sağlık hizmetlerinde aksama olmayacak

Sağlık çalışanları greve çıktı! Acil sağlık hizmetlerinde aksama olmayacak

Maaşlarının eridiğine, çalışma koşullarının ağırlaştığına ve sağlık sisteminin çöktüğüne dikkat çeken sağlık çalışanları greve çıktı.

Türk Tabirleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası, Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş), İstanbul Aile Hekimliği Derneği'nin (İSTAHED) çağrıyla çalıştıkları hastanelerin önünde toplanan sağlık çalışanları yurt genelinde bir günlük iş bıraktı.

İstanbul'da pek çok hastanede de eylem yapıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iş bırakan sağlık emekçileri, hastane içinde bir araya geldi, yürüyüş düzenledi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası'nın da destek verdiği eyleme katılım oranın yüzde 70 civarında olduğu aktarıldı. Hastane içerisinde yürüyüş yapan sağlık çalışanları taleplerini anlattı.

 

fdfdf.jpg

 

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimleri ve çalışanları iş bıraktı. Sağlık çalışanları "Oyalama istemiyoruz, Bütçe görüşmeleri bittikten sonra bırakılan kümülatif zam diye ağustosta sefalet ücretine mahkum edilen zammı tekrar ısıtıp ısıtıp insanları kandırmaya sağlık emekçilerinin karnı tok" diye seslendi. 

 

"EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK"


Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nde iş bırakan TTB üyesi hekimlere SES üyesi çalışanlar da destek verdi. TTB üyesi hekimler adına açıklamayı yapan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoğlu yaptıkları eylemin bir uyarı eylemi olduğunu vurguladı, "Eğer hekimleri görmezden gelmeye devam ederseniz eylemlerimiz devam edecek" dedi.

 

Küçükosmanoğlu sağlık çalışanlarının taleplerini ise şöyle sıraladı:

 

İnsanca yaşayabileceğimiz, insanca geçinebileceğimiz, emekliliğe yansıyan temel ücret, 7.200 ek gösterge ve pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı istiyoruz.

Performans sisteminin kaldırılmasını, döner sermaye uygulamasına son verilmesini, sabit maaşımızın bunlara muhtaç etmeyecek, emekliliğe yansıyacak şekilde düzenlenmesi istiyoruz.

Mevcut 5 dakikada bir muayene dayatmasına son verilmesini; randevuların hastalarımıza en az 20 dakika ayırabileceğimiz şekilde düzenlenmesini istiyoruz.

 

rtrtrt.jpg

 

FİNCANCI: GREVDEYİZ


TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Twitter'dan "Grevdeyiz" notuyla eylemlerden görüntüler paylaştı.

15 Aralık'ta G(ö)REVDE olacaklarını duyuran TTB Merkez Konseyinin açıklamasında, Sağlıkta Dönüşüm Programıyla çökertilen sağlık sisteminin artık devam ettirilemez bir hâl aldığına dikkat çekilerek “Koronavirüs salgını mevcut sağlık otoritesinin, toplum sağlığını korumak gibi bir derdi olmadığını bir kez daha göstermiştir. Sağlık sistemi, artık sağlık değil sağlıksızlık üretmektedir. Yaşanılan bu çöküşe tanıklık eden biz sağlık emekçileri artık nefes alamıyoruz! Bilimden, yaşamdan, emekten yana değil sermayeden yana olan sağlık politikalarına sabrımız tükendi” denildi.

 

"TÜKENDİK, EMEĞİMİZ GÖRÜLMÜYOR"

 

“Emeğimizin bu denli yok sayıldığı, değersizleştiği bir ortamda çalışamıyoruz. Emeğimiz ile alay edercesine hızla getirilen ve aynı hızla çekilen yasa tasarılarına itirazımız var” denilen TTB açıklamasında, tükenmiş, mesleği değersizleştirilmiş, emeği görmezden gelinen ve çalışma şartları sağlıksız olan sağlık emekçilerinden sağlık beklenemeyeceğine işaret edildi: TTB, "Bu nedenle 15 Aralık Çarşamba günü G(ö)REVDEYİZ. Her g(ö)rev etkinliğinde olduğu gibi her yaşta acil hastalar ve kovid-19 şüphesiyle sağlık kuruluşlarına yapılacak başvurular geri çevrilmeyecek, poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecektir” diye belirtti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.