Sakarya'daki patlamada işçiler ölürken patron akşam yemeğinde MÜSİAD Yönetimi'ni ağırladı!

Sakarya'daki patlamada işçiler ölürken patron akşam yemeğinde MÜSİAD Yönetimi'ni ağırladı!

Sakarya'daki patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 114 kişi ise yaralandı. Olay günü fabrikanın sahibinin akşam yemeğinde MÜSİAD Yönetimi'ni ağırladığı ortaya çıktı.

Dün sabah saatlerinde Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında bir patlama meydana geldi.

Patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 114 kişi ise yaralandı. 3 kişi ise kayboldu.

Yaşanan acı olayın ardından havai fişek fabrikasının sahibinin MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun olduğu ortaya çıktı.

Patlamaların yaşandığı fabrikada çalışan işçiler adeta can pazarı yaşarken, yaşanan bu üzücü olayın hemen akşamında fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun ile MÜSİAD’ın üst düzey yönetimi “Akşam yemeği” organize ederek “Dayanışma” toplantısı yaptı.

Organize edilen “Dayanışma Yemeği” MÜSİAD Bursa Şubesi resmi Twitter hesabından paylaşması ile ortaya çıktı.

 

yemek.jpg

 

MÜSİAD Bursa Şubesi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Sakarya Hendek’te  havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda destek vermek amacıyla MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan,MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay,MÜSİAD Şube Başkanları ve üyeleri ile beraber MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı olup aynı zamanda patlamanın meydana geldiği havai fişek fabrikasının sahibi Yaşar Coşkun’un yanında olduğu ifade edildi.

 

PATRON SUSKUNLUĞUNU BOZDU

 

Yaşanan olayın ardından açıklama yapmayan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun patlamayla ilgili olarak bugün suskunluğunu bozdu.

Coşkun, yönetmeliğe ve tüzüğe uygun çalıştıklarını, fabrikayı da defalarca kez denetlediklerini söyledi.

Coşkun, fabrikada daha önce kaç kez patlama gerçekleştiğine ilişkin yaşanan tartışmada, daha önce 2 patlama olduğunu ve bu patlamanın üçüncü patlama olduğunu söyledi.

Coşkun, fabrikada patlama konusunda eğitim almamış herhangi bir çalışan olup olmadığı yönündeki soruya, "Bunların hepsi yönetmeliklere uygundur. Patlama konusunda eğitim almayan işçi çalışmıyor. Tebliğler yaptık. Fabrika mütemadiyen denetleniyor. İşçilerimiz de eğitimli işçiler. Patlamanın sebebine ilişkin bir şey söyleyemem çalışmalar devam ediyor" yanıtını verdi.

 

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

İçişleri Bakanlığı, Sakarya'nın Hendek ilçesinde 4 kişinin öldüğü havai fişek fabrikasında patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sakarya Hendek'te Havai Fişek Fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturmabaşlatılmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca 1 Mülkiye Başmüfettişi, 1 Polis Başmüfettişi, 1 Jandarma Müfettişi görevlendirilmiştir." denildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:haberalternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.