Şamil Tayyar hedef almıştı! 'AK Parti'yi ele geçiren' 3 isim ortaya çıktı

Şamil Tayyar hedef almıştı! 'AK Parti'yi ele geçiren' 3 isim ortaya çıktı

İsmail Saymaz, AK Parti MKYK’dan tasfiye edilen Şamil Tayyar’ın “AK Parti’yi ele geçiren hizip” açıklamasında kastettiği 3 ismi köşesine taşıdı ve çarpıcı detaylar paylaştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AK Parti kongresinden izlenimlerini aktardığı yazısında, MKYK’da üstü çizilen Şamil Tayyar’ın bahsettiği “parti içindeki hizip”le ilgili edindiği kulisleri yazdı.

“İktidarın siyaset mutfağında düdüklü tencere acı acı ötüyor” diyen Saymaz, “Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Saymaz, Tayyar’ın “AK Parti içindeki hizip” açıklamasında hedef aldığı 3 ismi açıkladı.

 

Saymaz, bugünkü yazısında AK Parti kongresinden izlenimlerini şöyle aktardı:

 

“Fakat eski coşkudan eser kalmamış. Ne TOGG ne İHA ve SİHA ne de köprüler coşturabiliyor. Seçimden sonra gelen zamlarla, artan dövizle ve yüzde 70'lere varan dayanan enflasyonla beli bükülen, buna rağmen Cumhurbaşkanı'na sadık ve yalnızca ‘reis' ile heyecanlanan bir kitle… Ölü doku gibi. Durağan ve ruhsuz. Rekabet hissini yitirmiş ve siyasi ‘Oblomov'a dönmüş.”

“İktidarın siyaset mutfağında düdüklü tencere acı acı ötüyor” diyen Saymaz, Şamil Tayyar’ın “AK Parti içinde hizip” olduğuna yönelik açıklamalarını hatırlatarak, “Acaba Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Saymaz, bir AK Partili kaynağının Şamil Tayyar’ın söz konusu açıklamasında hedef aldığı isimlerin “Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin” olduğu söylediğini aktardı.

Saymaz, “Kandemir'in 14 Mayıs'ta milletvekili listelerini belirlediği ve gençlik kollarından arkadaşlarını listelere koyduğu savunuluyor” diye yazdı.

Saymaz’ın aktardığına göre AK Partili kaynak, “Aslında bu kongrenin yapılma sebebi, Binali beydir. Bu ekibin yeni hedefi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki. “Önlerindeki tek engel Özhaseki'dir. Çünkü Özhaseki, arkadaşı Yusuf Ziya Yılmaz'ı Yerel Yönetimler Başkanı yaptı. Muhtemelen yerel seçimi Özhaseki götürecek. Onu nasıl tasfiye edecekler, bilemiyorum. Hazırlıkları vardır” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.