Saraç'tan YÖK Başkanı'na: Eşek herif

Saraç'tan YÖK Başkanı'na: Eşek herif

Haramzadeler adlı Twitter grubu, adı 'Alo Fatih”e çıkan Habertürk yöneticisi Fatih Saraç ile Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank ile olan telefon görüşmesini yayınladı. Görüşmede, Fatih Saraç, 'Eşek herif” diye nitelediği YÖK Başkanı Pr

Haramzadeler’in Varank 7 başlığıyla yayımladığı telefon görüşmesinde, Fatih Saraç YÖK Başkanı Çetinsaya’nın bazı gazetelerde çıkan “Rahatsızım” açıklamasını gündeme getiriyor. Habertürk yöneticisi Fatih Saraç, “Ben bi vurayım ya” diyerek başında bulunduğu televizyonda YÖK Başkanı aleyhine haber yaptırmak istediğinin mesajını veriyor. Danışman Varank ise, “Ya sen vurursan yanlış anlaşılır” diyerek haber yapmamasını istiyor. Bunun üzerine Saraç, YÖK Başkanı Çetinsaya için, “Ama kardeşim yani neden rahatsız oluyormuş hayatında YÖK başkanlığı mı görmüş eşek herif?” ifadesini kullanıyor.


SES KAYITLARINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Görüşmenin devamında Saraç, “O kimin kuklası” dediği Çetinsaya’nın rahatsız olduğu haberleriyle ilgili “Büyüğümüz görüyor mu bunları?” diyerek Başbakan Erdoğan’ı kastediyor. Başdanışman Varank’ın Başbakan Erdoğan’ı bilgilendireceğini söylemesi üzerine de Fatih Saraç, “En azından kulağını sen çek birisi çeksin yani oradan” diyor.

Fatih Saraç’ın “Eşek herif” diyerek şikâyet ettiği haberlerin YÖK Başkanı Çetinsaya’nın Başbakan Erdoğan’ın kızlı erkekli evlerle ilgili açıklamasına ve YÖK Disiplin Yönetmeliği’ne karşı rahatsızlığını ifade ettiği açıklamalar olduğu ortaya çıktı.

Zaman gazetesi ve TRT

Haramzadeler Varank 5 ve Varank 6 adlı dinleme kayıtlarında da Başbakan Erdoğan’ın danışmanlarının ve bir TRT yöneticisinin konuşmalarını yayınladı. Erdoğan’ın danışmanlarıMustafa Varank ile Hasan Doğan arasındaki konuşmada, dershaneler üzerinden doğrudan cemaat tartışılıyor. Karşılıklı konuşmada “Bu sapıkları görüyor musun?”, “Böyle bir sapıklık yok ya”, “Boşver konuştukça batıyorlar. Konuşmaya devam ettikçe rezil olacaklar” ifadeleri kullanılıyor. Danışmanlar ayrıca Zaman gazetesinin abone sayısında düşüş olduğunu, Maliye Bakanlığı’ndan vergi ödeyip ödemediklerini tespit etmek gerektiğini belirttikten sonra, “Hah ordan hemen iyice patlatmak lazım. Millet iptal etmeye başladı. Millet diş gösterdikçe korkudan şey yapacaklar, yani zaten gönül bağı olmayıp da şekil olsun diye yapanlar da çekilecek şimdi. Hayır şöyle bir şey yapsak anasını satayım ya, kaldırdım sınavları lan, sınav diye bir şey yok, başka bir şey bulalım. Kim gidecek dershaneye o zaman” diye konuşuyorlar.

Sümeyye Erdoğan’ın talebi

Başdanışman Varank ile TRT yöneticisi arasındaki konuşmada ise “Dershane hakkı milletin hakkı” diye tweet atan TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Erol Yüksel hakkında konuşuluyor. TRT yöneticisinin, “Kaşınmaya başlamış o ad demek ki” sözleri üzerine Varank, “kulağının çekilmesi yerine gereğini yapmasını” istiyor. Konuşmanın devamında TRT yöneticisi Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın kendilerinden bir talebi olduğunu iletiyor. Varank bildiklerini söyleyince TRT yöneticisi de, gereğini yaptıklarını söylüyor. Bunun üzerine Varank, “Tamam yani o konuyu bir gündeme getirin onlar bir kampanyaya dönüştürmek istiyor, iyi olur abi” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.