Saray Diyanetten neden rahatsız?

Saray Diyanetten neden rahatsız?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yaşanan bazı gelişmeler, tutum ve davranışlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok fazla rahatsız etti. İşte ayrıntılar;

Diyanet İşleri Başkanlığında son günlerde çok fazla yaşanan ‘Erbaşçı, Görmezci’ tartışmaları devam ediyor. Bu tartışma ve çekişmenin ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne rahatsızlık meydana getirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan hoşnut kalmadığı ve sinirlendiği ileri sürüldü.

dinihaberler.com’un iddialarına göre; Diyanetteki birkaç daire başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prof. Dr. Mehmet Görmez’i gözden çıkardığı gibi bir imajla diğer çalışanlara ‘Görmezci’ veya ‘Erbaşçı’ olmak arasında bir tercih yapmaları noktasında yaptığı baskı ve tehdit, Külliye’ye rapor edildi.

Birkaç Daire Başkanı ise, kendisi gibi aynı seviyede olan diğer Daire Başkanı ile Genel Müdürlerin odasına giderek ‘Erbaşçı’ olmaları yönünde şantaj ve tehditlerde bulunmuştu. Aynı Daire Başkanlarından birinin, Diyanet İşleri Başkanı’nı hiçe sayarcasına Türkiye Diyanet Vakfına talimatlar yağdıran tehdit mesajı da kurumda rahatsızlığa yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Prof. Dr. Mehmet Görmez ile ilgili en ufak bir gönül kırıklığı bulunmadığı öne sürüldü.

Olay, Prof. Dr. Mehmet Görmez’in şecaat sahibi bir alim olarak görevinin hakkını verip İslam ahlakının hoş karşılamadığı taleplerde bulunan bazı bakanlara eyvallah etmediği, önlerinde eğilmediği; ilgili bakanların da Görmez’in bu tavırlarını bir alim tavrı olarak görmeyip bir bürokratın kayıtsızlığı olarak algılamalarına bağlı Görmez aleyhine bazı tutum ve tavırlarda bulunmalarından ibaret.

Diyanet’te milleti Cumhurbaşkanı Erdoğan adına tehdit eden bazı daire başkanlarının işgüzarlıkları da getirdikleri istihbarat karşılığında bu bakanların sırtlarını okşamalarına bağlı kendilerini kahraman görmelerinden başka bir şey değil.

Daire Başkanlarının memur olmak açısından aralarında hiçbir fark bulunmamasına rağmen kendi arkadaşlarına “Erbaş veya Görmez arasında tercihte bulunmak” gibi isteklerde bulunmaları tehdit ve şantaj suçunu oluşturmaktadır. Bu tür tavır iş yerinde huzur ve güven duygusunu zedelerken memurlar arası kutuplaşmalara da yol açmaktadır.

Cemaatlerin saldırıya geçtiği, ülke ve dünya Müslümanlarının Diyanet’ten imdat beklediği bir ortamda bu tür davranışlar içerisinde bulunanların Diyanet’e ve ümmete faydasının olmayacağı açıktır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın bu olayların neresinde olduğu bilinmezken konunun Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde dahi konuşuluyor olması Diyanet adına büyük bir kayıp…

siyasetcafe.com

Kaynak:dinihaberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.