Şarkıcı Gülşen tahliye edildi

Şarkıcı Gülşen tahliye edildi

İmam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir videonun yayınlanmasının ardından tutuklanan şarkıcı Gülşen, tahliye edildi.

Şarkıcı Gülşen'in nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video, bazı basın organlarında yayınlanmış ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan resen soruşturma başlatmıştı.

 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti:

 

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir.”

 

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

 

Soruşturma kapsamında Gülşen gözaltına alınmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

 

'Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm.

İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir bulmalıydım; bulacağım'.

 

TUTUKLANDI


Gülşen, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş ardından da tutuklanmıştı.

 

GÜLŞEN'İN CEZAEVİNDEKİ İLK İSTEĞİ BELLİ OLDU!

 

AVUKATLARI İTİRAZ ETMİŞTİ

 

Şarkıcı Gülşen, avukatları aracılığıyla tutuklama kararına itiraz ederek üst mahkemeye başvurmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında TCK'nin 216. maddesi olan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Gülşen'in avukatı Emek Emre, itiraz dilekçesini sunmak için adliyeye geldi.

 

GÜLŞEN'İN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZ EDİLDİ!

 

Avukat Emre, müvekkilinin itiraz dilekçesini Nöbetçi İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesine sundu.

 

TAHLİYE EDİLDİ

 

Mahkeme itirazı değerlendirerek Gülşen'in tahliyesine karar verdi. Gülşen bugün itibariyle tahliye ediliyor. Mahkeme, denetimli serbestlik uygulayarak Gülşen'in konutu terk etmeme koşulu ile (ev hapsi) tahliyesine karar verdi.

 

g-013.jpg

asasasas-006.jpg

assasa-004.jpg

asasasas-005.jpg

yuuy.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.