Savaşçı dizisinin ‘Kanlı Noel’ sahnesi izleyenleri gözyaşlarına boğdu

Savaşçı dizisinin ‘Kanlı Noel’ sahnesi izleyenleri gözyaşlarına boğdu

FOX TV’de yayınlanan “Savaşcı” dizisinin bu akşam yayınlanan bölümü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sahneleri izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

FOX TV’nin sevilen ve merakla izlenen dizisi “Savaşçı” bu akşamki bölümünde tarihin kanlı sayfalarını sahneledi. Savaşçı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çekilen sahneleri duygu dolu anlar yaşattı.

Dizinin bu akşamki bölümünde Kılıç Tim Kuzey Kıbrıs’ta bir operasyon için görevlendiriliyor. Operasyon öncesi Rum provokatörlerin eylem yapacakları mesajını verirken “Kanlı Noel” e gönderme yapmaları 1963 yılındaki olayları gündeme getiriyor.

İzleyenleri gözyaşlarına boğan Kanlı Noel’de yapılan katliamlar dizi oyuncusu tarafından anlatılıyor.

 

KANLI NOEL

 

Kıbrıs’ta Türklere karşı başlatılan soykırım, 22 Aralık 1963 günü Rum saldırısı ile başladı. Saldırılarda EOKA’yı Nikol Sampson komuta ediyordu.

Tarihe "Kanlı Noel" olarak geçen olayda Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve çocukları Rum çeteleri tarafından hunharca katledilmişti..

İlhan'ın bir Rum kadının doğumuna yardımcı olduğu sırada yaşanan katliamda eşi Mürüvvet ile çocukları Murat, Kutsi ve Hakan'ın saklandıkları banyoda küvetin içinde öldürüldükleri ev daha sonra "Barbarlık Müzesi"ne dönüştürülmüştü

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.