Savcılık Samanyolu'nun kapatılması için harekete geçti
Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 4 gün önce Samanyolu TV'nin kapatılması için AK Saray'dan talimat verildiğini yazmasının ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, RTÜK'e yazı göndererek kanalın kapatılması için talepte bulund
Twitter fenomeni Fuat Avni geçtiğimiz hafta yaptığı paylaşımlarda Samanyolu TV'nin kapatılması için AK Saray'da toplantı yapıldığını ve Erdoğan'ın RTÜK'e bu doğrultuda talimat verdiğini iddia etmesinin ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kanalın kapatılması için RTÜK'e yazı yazdığı ileri sürüldü.
FUAT AVNİ 4 GÜN ÖNCE YAZMIŞTI
Edinilen bilgiye göre; savcılık Samanyolu TV'nin 'terör örgütü propagandası yaptığını' iddia ederek, kapatılması için RTÜK'e yazı yazdı. Yaşanan bu gelişme Twitter fenomeni Fuat Avni'nin 4 gün önce yaptığı paylaşımları akıllara getirdi. Fuat Avni, Cemaat medyası ile ilgili operasyonlarını RTÜK üzerinden devam ettiğini belirterek, Erdoğan'ın RTÜK Başkanvekili Hasan Tahsin Fendoğlu'na 'Artık şunları susturun' diyerek talimat verdiğini ve Fendoğlu'nun da harekete geçme sözü verdiğini iddia etmişti.
SUÇLAMA 'TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI
''Bu iddianın ardından Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın Samanyolu Tv'nin kapatılması için RTÜK'e yazı yolladığı iddia edildi. Gönderilen yazıda kanalın "Fethullah Gülen Terör Örgütü propagandası" yaptığı iddia edilerek kapatılmasının talep edildiği öne sürüldü.
SAMANYOLU'NUN KADERİNİ BELİRLEYECEK RTÜK OYLAMASINDA İLGİNÇ GELİŞME
Bu gelişmelerin ardından Samanyolu TV'nin kaderinin belirleneceği RTÜK'te de ilginç bir gelişme yaşandı. Boşalan RTÜK üyelikleri için yapılan oylamada üç üyeden ikisi MHP'nin, biri de AKP'nin oldu. Böylece uzun yıllardır RTÜK'te çoğunluğu elinde bulunduran AKP, 5'e 4 ile avantajını kaybetti. Ancak AKP'li vekiller, hangi partiye geçeceği konusunda tartışmalar bulunan bir üyelik için MHP ile HDP adayının arasında yapılan oylamada tercihini MHP'den yana kullandı. Böylece MHP'nin bir adayı AKP'nin oylarıyla seçilmiş oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.