Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın’ın organları 3 hastaya nakledilecek

Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın’ın organları 3 hastaya nakledilecek

31 Mart günü Suriye’de, PKK/PYD’li teröristlerin düzenlediği havan saldırısında yaralanan ve 10 gün gündür verdiği yaşam mücadelesini dün kaybederek şehit olan Uzman Onbaşı Halis Sayın, memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı.

PKK/PYD’li teröristler tarafından Suriye’de düzenlenen havan saldırısında yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede şehit olan askerimiz Uzman Onbaşı Halis Sayın’ın cenazesi bugün Niğde’de toprağa verildi. Şehit Halis Sayın’ın ailesi tarafından bağışlanan organların 3 hastaya nakledileceği öğrenildi.

ANNESİNİN CENAZESİNİ BEKLEYEN KADIN, ŞEHİDİ GÖRÜNCE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Şehit Uzman Onbaşı Halis Sayın’ın cenazesi, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu morguna alınarak Asri Mezarlık Gasilhanesine getirildi. Şehidimizin naaşının gasilhaneye getirilişi esnasında, vefat eden annesinin cenazesini bekleyen Emel Meşi gözyaşı dökmeye başladı. Annesinin acısını unutarak şehit onbaşı için ‘Askerim, annemi gördüm, sizi görmeyeydim’ ifadelerini kullanan kadın bu sözlerinin ardından baygınlık geçirdi. Emel Meşi’yi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Gasilhanede yapılan işlemlerin ardından Uzman Onbaşı Halis Sayın’ın cenazesi, Türk bayrağına sarılı tabuta konuldu. Şehit Halis Sayın’ın cenazesi burada okunan duaların ardından askerler tarafından cenaze aracına taşındı.

MEMLEKETİ NİĞDE’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen cenaze töreninin ardından askeri helikopterle memleketi Niğde’ye getirilen şehidimizin cenazesi, son kez baba evine götürüldü. Alınan helalliğin ardından nişanlı olduğu belirtilen şehidimiz için belde meydanında tören düzenlendi.

Törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidimizin babası Yüksel ve annesi Şerife Sayın ile kardeşleri ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Rahatsızlanan şehit yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin cenazesi, belde şehitliğine defnedildi.

ŞEHİDİMİZİN ORGANLARI 3 HASTAYA NAKLEDİLECEK

Gaziantep Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, şehidimizin 2 böbreğinin Gaziantep Üniversitesi’nde, karaciğerinin ise Adana Şehir Hastanesi’nde organ bekleyen bir vatandaşa nakledileceği bildirildi.

halis-sayin-001.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.