Şehit yakınına küfreden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan grup başkanvekili görevinden alındı

Şehit yakınına küfreden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan grup başkanvekili görevinden alındı

Bingöl'de şehit yakınına küfreden İYİ Parti'li Lütfü Türkkan, Grup başkanvekilliği görevinden aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl ziyaretinde Meral Akşener'i protesto eden şehit yakını bir vatandaşın boynuna sarılıp küfür etmesi tepkilere neden oldu.

Önce inkar eden sonra görüntüler ortaya çıkınca özür dilemek zorunda kalan Türkkan, eleştiri oklarının hedefinde.

Gündeme oturan Türkkan'ı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Baştan sona kadar Lütfü Tükkkan olayı" başlıklı yazısında değerlendirdi.

Türkkan'ın Akşener'den ve partililerden özür dilediğini belirten Hakan, yazısında "Bacısına küfrettiği şehit yakınından bir özrü esirgiyor." diyerek tepki gösterdi.

 

NUTUK İSTİSMARI

 

Türkkan'ın video mesajında arkasına Nutuk'u almasına değinen Hakan, "Hiçbir Atatürkçünün bunu yemeyeceğini düşünmüyor. Atatürkçülerin ahlaki yaklaşımlarını küçümsüyor yani." ifadelerine yer verdi.

 

İYİ Parti açısından Türkkan'ın taşınmaz bir yük olduğunu savunan Hakan, Türkkan'ın akibetiyle ilgili partideki son son gelişmeleri aktardı:

 

"Dün saat 20.00 civarında Lütfü Türkkan’a cezayı kesti Akşener. Verilebilecek en küçük cezayı verdi: Grup başkanvekilliği görevinden aldı. Partiden atılması, hatta disipline sevk edilmesi bile söz konusu değil. Akşener, en baştan beri kendisine yol arkadaşlığı yapan Türkkan’ı feda edemedi yani."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.