Serap Balaman yazdı: Moskova'daki o heykelin gerçek hikayesi

Serap Balaman yazdı: Moskova'daki o heykelin gerçek hikayesi

Serap Balaman, Son zamanlarda sembolik değeri üzerinden konuşulan Ekaterina (Büyük Katerina’nın ) heykelinin gerçek hikayesini paylaştı...

Çariçe Büyük Katerina’nın ve Potemkin'in tarihi

Son zamanlarda sembolik değeri üzerinden konuşulan Ekaterina (Büyük Katerina’nın ) heykeli aslında bu protokol odasında her zaman vardı. Rusya toplantı odalarındaki eşyaları kaldırmaz veya yerlerini değiştirmez; yerleri sabit.

Ekaterina Rus bile değildi, bir Alman Prenses olarak Rus kocasına karşı darbe yaparak Rusları yönetti. En iyi emperyal “Rus” liderlerden biri ama etnik olarak “Rus” değil aslında% 100 Alman.

 

putin-heykel-siyasetcafe.png

 

Büyük Katerina yönetimi sırasında birçok sevgililerinden birisi olan Potemkin’in “Potemkin Köyleri” rezil fikri gerçekleşti . (algı yönetimi, propaganda, özellikle devlet tarafından devlete karşı) Rusya Katerina’yi  göstererek kendisine  yalan söylediğini mi ifade ediyor?

Aslında bütün bunlar Katerina hakkında konuşulanlar bir POTEMKİN köyü!

Bu Suriye'nin başarısızlığından dikkatleri başka yöne çekme çabası!

Ve Rusya SURİYE’yi ALDATIYOR!

Sembolizm bunu kanıtlıyor!

Katerina “Türkleri yeniyor” değil, her şey POTEMKİN'le ilgili ; FAVORİ SEVGİLİSİ HERKESE YALAN SÖYLÜYOR!

Putin Suriyelileri TROLL’liyor mu?

Katerina’yı göstererek onun POTEMKİN KÖYÜ algısı ile bilinmesine rağmen (EN GÖZDE SEVGİLİSİNİN propagandası ,sahte ihtiyaç, aldatma, yalanlar) Onları başka türlü düşünmeleri için kandırdığını mı gösteriyor? Bu Türkler için ZAFER SEMBOLÜ mü?

İşte soru burada. Ekaterina’nın ve Potemkin’in ve yalanlarının tarihi. Sevgilisi ona POTEMKİN KÖYLERİ algısı ile ona birçok kez yalan söylüyor ama o hala onunla beraber oluyor !!!

Çok sembolik ama Suriyeli’lerin düşündüğü gibi DEĞİL! Ruslar Suriyelileri trollüyor (2). Yüzlerine gülüyor. Potemkinizmi onlara bu konuda övünmek için kullanırken, Suriyelilerin bilinçsizce kendilerine gülmelerini sağlıyor.
Bu “ateşkes” yeni bir “Potemkin köyü”, sahte, GERÇEKTEN Suriye’nin kaybı. Ama Suriye'nin “zafer” öldüğünü düşünmesini sağlıyor.
Bu yüzden Katerina Suriyelilere her yerde hatırlatıyor “Sizinle oynanılıyor. SİZ POTEMKİN ÜLKESİŞİNİZ !!! “

Bu bize şu soruyu düşündürüyor - Esad bir Potemkin lideri mi?

Sonuçta, sadece Potemkin'den bahsediyoruz çünkü Putin, bizim Katerina her yerde, onun – GÖZDESİNİN - varlığında, gölgesinde, etkisinde avlanıyor. Rusya Potemkin hakkında konuşmamızı sağladı. Putin, sembolizm aracılığıyla bunun hakkında konuşmamızı istedi.

Heykelin sembolizmi ve “Türklerin aptallığı” hakkındaki mesajlar, “kahramanları” (Suriye) şiddetle ezildikten sonra “zafer” arayan trollerin eseridir “Çar” + “Sultan” = yeni “himayesi” (Suriye / İdlib), onların bakış açısına göre şekillendirirsek yeni gerçektir. Esad destekçisi Suriyeliler ve onların destekçileri bunu kabul edemezler, Suriye Arap Ordusu bu hafta küçük parçacıklara ayrıldığı için öfkeliler.

Algı yönetimi her şeydir.

1- "Potemkin köyü", özellikle politik bağlamda, istenmeyen veya potansiyel olarak zarar verici bir durumu gizlemeyi amaçlayan, içi boş veya sahte herhangi bir yapı, fiziksel veya mecazi anlamındadır.
2- Trol, İnternet'te insanların keyfini kaçırmak ya da münakaşa başlatmak için tohum ekmeye çalışan kişi. Forumlar, bloglar, sohbet odaları gibi çevrimiçi topluluklarda kasten alevlendirici, konu ile ilgisi olmayan mesajlar göndererek okuyucuları provoke edip duygusal cevaplar verdirtme ya da bir başlığın konusunu dağıtma niyetindedirler.

 

 


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.