Bahçeli'den Kurtulmuş'a sert muhabbet çıkışı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile yaptıkları ilk ittifak görüşmesini 'muhabbet ortamı’ ve gayriresmi' diye niteleyen AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'a yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ile yaptıkları ilk ittifak görüşmesini 'muhabbet ortamı' ve gayriresmi' diye niteleyen AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a 'Muhabbet edeceksek ederiz, görüşmeleri itibarsızlaştırmaya gerek yok' diye çıkıştı.

Bahçeli, 24 Haziran seçimlerinde AKP ile yürüttükleri ‘cumhur ittifakı’ işbirliğini yerel seçimlerde de sürdürmek istediklerini açıklarken partisinin İstanbul’da aday çıkarmayıp AKP’ye destek vereceğini açıklamıştı. Bu açıklamalar Bahçeli’nin diğer bölgelerdeki adaylarına AKP’den destek isteği yönünde yorumlanmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da geçen hafta ittifakla ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirmişti. Toplantı ile ilgili açıklama yapan Kurtulmuş “Görüşme iyi niyet görüşmesiydi. Onlar gayri resmi olarak, bir muhabbet ortamında bir araya gelmişler, karşılıklı olarak temenniler dile getirilmiştir. Resmi olarak karar verilmiş bir görüşme değildir' demişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 'Birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı tabanıma nasıl anlatırım” sözlerini sarfetmişti.

'Kimseye muhtaç değiliz, zafer hırsızı değiliz'

Bahçeli, partisinin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlediği toplantının ardından açıklama yaparken AKP yönetimine şu mesajları gönderdi: 'Cumhur ittifakında duruşumuzda bir değişiklik yoktur. MHP hiç kimseye muhtaç ve mecbur değildir. Biz zafer hırsızı değiliz. Biz başkalarının başarıları üzerine kuluçkaya yatacak acziyete sahip değiliz. ‘Birinci partiyiz, her ilde aday çıkartacağız’ sözlerine gerek yoktur. Her ilden aday çıkartmak her partinin hakkıdır. Ne var ki yeni hükümet siteminin herhangi bir kazaya uğramaması için İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday çıkartmayacağız. Bunun haricinde her seçim bölgesinde diğer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır.'

Kurtulmuş’un sözleriyle ilgili de Bahçeli 'Cumhur ittifakında görüşmeler resmidir. Muhabbet edeceksek ederiz ama resmi görüşmeleri itibarsızlaştırmanın manası yoktur. Biz cumhur ittifakına taktiksel bakmıyoruz. Cumhur ittifakı bizzat cumhurun iradesine dayanmaktadır' karşılığını verdi.

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri