Türk Telekom ve Turkcell yeni hat başvuruları e-Devlet’ten nasıl yapılır? (e-Devlet şifresi nasıl alınır?)

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom ve Turkcell için yeni hat işlemleri işlemleri e-Devlet’ten yapılabilecek. İşte konuya ilişkin tüm detaylar…

E-Devlet’ten yeni bir hizmet daha kullanıma açıldı… Mobil hat abonelik başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Türk Telekom ve Turkcell’den yeni hat almak isteyen kullanıcılar, e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet’te hizmete sunulan yeni uygulamayı Twitter hesabından duyurdu. Açıklamaya göre Türk Telekom ve Turkcell için mobil hat işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Peki yeni hat başvuru işlemi e-Devlet üzerinden nasıl yapılacak? İşte adım adım sorunun cevabı…

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Vatandaşlara verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını sağlayan e-Devlet, kamu hizmetlerine tek bir noktadan ulaşma imkanı sağlayan bir internet sitesidir. e-Devlet’e girebilmek için TC kimlik numaranızın yanı sıra şifrenizin de olması gerekiyor. İlk şifre alma işlemi PTT merkezlerinden yapılabiliyor. PTT’ye giderek şahsen başvuru yapmanız halinde e-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. 

E-Devlet şifresiz ayrıca, yurt dışında bulunan elçilik ya da konsolosluklardan da temin edilebilir. 

Bunların yanı sıra, mobil imza, internet bankacılığı veya elektronik imza kullanılıyorsa, e-Devtel’e bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

İNTERNETTEN E-DEVLET ŞİFRESİ ALINABİLİYOR MU?

E-Devlet için ilk şifre, güvenlik nedeniyle PTT’den alınabiliyor. Şifrenin unutulması halinde internetten sıfırlama işlemi ve yeni şifre oluşturma işlemleri yapılabiliyor. Şifresini unutan kullanıcıların, e-devlet üzerinden tanımladığı cep telefonu numarası veya mail adresi üzerinden de şifre sıfırlama işlemi yapılabiliyor

siyasetcafe.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Apple’dan flaş hamle! ‘Ucuz iPhone’ önümüzdeki aylarda satışa sunuluyor
WhatsApp uygulamasının gruba arkadaş ekleme özelliğinde beklenen değişiklik
GarantiOne yerini Garanti Cep’ devrediyor.

Teknoloji Haberleri