Sevilay Yılman MHP üzerinden Tunç Soyer'i savundu!

Sevilay Yılman MHP üzerinden Tunç Soyer'i savundu!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, "Nursefa Paydar mı Tunç Soyer mi?" başlıklı köşe yazısında MHP üzerinden Tunç Soyer’i savunmaya kalkıştı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, babası nedeniyle Cumhur İttifakı'nın hedefinde olan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'le ilgili bir yazı kaleme aldı.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na MHP ve Ülkücü kuruluşlar iddianamesini yazan ve Alparslan Türkeş'e idam talebinde bulunan 12 Eylül savcısı Nurettin Soyer'in oğlu Tunç Soyer'i aday göstermesi MHP'nin tepkisine neden oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere bazı siyasiler ise "Babadan oğula, oğuldan babaya suç geçmez" görüşünü dile getirdiler.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman gündemdeki bu konuya dair ilginç bir örnek verdi. Habertürk TV canlı yayınındayken ülkücü bir dostundan cep telefonuna gelen mesajı köşesine taşıyan Yılman, 19 yıl önce MHP MYK üyeliğine seçilen Nursefa Paydar'ı hatırlattı.

Peki kimdi Nursefa Paydar?

Yılman Paydar'ın kim olduğunu köşe yazısında açıkladı.

İşte Yılman'ın bugünkü yazısından "Nursefa Paydar mı Tunç Soyer mi?" başlıklı o bölüm:

“Yayındayken ve Tunç Soyer’in babası Nurettin Soyer ile ilgili mevzu tartışılırken çok önemli bir mesaj geldi.

Yayında paylaştım mesajı ama hararet yüksek olduğu için arada derede kaynadı.

Buradan da paylaşmak istedim zira iletilen mesaj eski bir ülkücü dostumdandı.

Şöyle diyordu mesajında o dostum;

“Nursefa Paydar…

12 Eylül İhtilalinde Askeri Yüksek Hakim...

Yani Savcı Nurettin Soyer'in ülkücülerle ilgili taleplerini onaylayan hakim.

Yıl 2000…. MHP Büyük Kurultayı’nda Nursefa Paydar MYK üyeliğine seçiliyor. Akabinde de MHP Genel Sekreterliğine getiriliyor. Genel Sekreterlik görevinde iken kendisi ile yapılan bir mülakatta sorulan soru üzerine; “İhtilalde verdiğim kararların hepsinin arkasındayım. Bugün de olsa yine aynı kararları verirdim” diyor.

Soru şu:

İhtilalde döneminde böyle kararlar veren Nursefa Paydar’ın MHP Genel Sekreteri olması mı yoksa Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’in CHP’den aday olması mı daha önemli?

Bugün Tunç Soyer için yeri göğü yıkanlar Nursefa Paydar’ın MHP Genel Sekreteri olmasına ve onun o makama gelmesine karşı herhangi bir tepki göstermişler midir?”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.