Sigara içenler dikkat! Bu 2 besini mutlaka tüketin

Sigara içenler dikkat! Bu 2 besini mutlaka tüketin

Özellikle KOAH gibi solunum yolu hastalık riski altında olan insanlar için harika bir beslenme önerisi olan bu gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin. İşte sigara tüketenlere etkisi dilden dile yayılan iki besin önerisi…

Her gün tüketebileceğiniz 2 adet besinle sigaranın yarattığı hasarları onarabilirsiniz. İşte sigaranın zararlı etkisini azaltan besinler…

 

Elektronik sigara zararlı mı?

 

koah-2.jpg

 

 

 

Her gün 3 elma veya 2 domates yemek sigaranın neden olduğu hasarı onarabilir ve aynı zamanda akciğerlerin yaşlanmasını yavaşlatabilir.

 

 

domates-3.jpg

 

 

Bunun için tek kural elmaların ve domateslerin taze olması.

 

Karatay'a göre üçünü birlikte yiyen düz duvara tırmanır

 

Bir araştırmaya göre, günde 3 elma yemek akciğerlerin doğal yaşlanmasını yavaşlatmakta ve sigaranın neden olduğu hasarı onarmaktadır.

 

elma2.jpg

 

Araştırmacılar, her gün 2 domates tüketenlerin hayatları boyunca sağlıklı olacağını keşfetti.

 

sigara-7.jpg

 

Bu iki gıdanın koruyucu etkileri sadece taze çeşitlerinde görülüyor. Yani konserve veya işlenmiş domatesler ve elmalar sağlığınız için hiçbir işe yaramaz.

 

Ağzınızda sürekli aft çıkıyorsa mutlaka okuyun

 

koah.jpg

 

Elma ciğerlerin gelişmesi için iyi bir kaynak. Ancak, sigara içenler tedavi edilemez durumda ise, bu durumun tamamen önüne geçilmez sadece kronik obstrüktif akciğer rahatsızlığının (KOAH) önlenmesinin bir yoludur.

 

koah-2-001.jpg

 

KOAH gibi solunum yolu hastalık riski altında olan insanlar için harika bir beslenme önerisi olan bu gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin.

 

sigara.jpg

 

650’den fazla yetişkin ile yapılan araştırma da akciğer fonksiyonlarını değerlendirildi. Nefes alıp verme kapasitelerini ölçen akciğer testler 10 yıl boyunca tekrarlandı. Araştırmanın sonucuna göre, elma ve domates tüketenlerin doğal yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.