Şike mücadelesine FLAŞ destek! Guardian ilk sayfasına taşıdı Infantino’ya şok eleştiri

Şike mücadelesine FLAŞ destek! Guardian ilk sayfasına taşıdı Infantino’ya şok eleştiri

İngiltere’nin en büyük gazetelerinden Guardian’dan Trabzonspor’a flaş şike desteği.. İşte haberin ayrıntıları;

Trabzonspor’un 2010-2011 sezonundan itibaren adaletin sağlanması, şike yapanların cezalandırılması ve kupanın kendilerine iade edilmesi için şike mücadelesine var gücüyle devam ediyor.

Trabzonspor’un şike mücadelesine GUARDİAN Gazetesi’nden flaş bir destek geldi ve FIFA Başkanı Infantino’ya büyük eleştiri yapıldı.

Gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi;

Fenerbahçe ile Trabzonspor’un aynı puanda 2010-11 sezonunu bitirdiğini fakat Fenerbahçe’nin averaj ile şampiyon olduğunu, daha sonra 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturmada Aziz Yıldırım ve şikeye karışan bir sürü ismin cezalandırıldığı belirtiliyor.

Bu yaşananların ardından UEFA’nın Fenerbahçe’ye şike yaptığı gerekçesiyle iki sezon boyunca Avrupa kupalarından men cezası verdiği ve bunun tüm yetkili makamlarca onandığı kaydediliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun ise kendi disiplin yönetmeliklerine göre Fenerbahçe’ye daha az bir yaptırım uyguladığını, Fenerbahçe’nin ise yaptırımlara karşı çıktığını bu nedenle bir alt lige düşürülemediğini ifade ediyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe’ye herhangi bir yaptırımın uygulanmadığı bu nedenle Trabzonspor’un avukatlarının UEFA, CAS ve FIFA’ya başvuru yaptıkları ve Fenerbahçe’nin gerekli cezaları alması yönünde bir çalışmanın olması gerektiğini ve 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının o sezon aynı puanla ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor’a verilmesi gerektiğini vurguluyor.

Fakat tüm bu yaşananlara rağmen FIFA Başkanı Infantino’nun gerekli kararları almadığı ve koltuğunun sallantıda olduğu ifade edildi.

in.jpgin2.jpgSiyasetcafe.com – ÖZEL HABER

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum