Silikon Vadisi'ne rakip olacak: İşte Türkiye'nin "Bilişim Vadisi"

Silikon Vadisi'ne rakip olacak: İşte Türkiye'nin "Bilişim Vadisi"

Türkiye'nin en büyük tematik teknoparkı olacağı iddia edilen Bilişim Vadisi, inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümeyi amaç ediniyor. İşte tüm yönleri ile Türkiye'nin Silikon Vadisi olacak olan "Bilişim Vadisi"

Bakan Mustafa Varank'ın, sosyal medya üzerinden yaptığı "Bilişim Vadisi'nde tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip atölyesi yapılarının olacağı Tasarım Kümelenmesi'ni Kasım’da açacağız." açıklamasının ardından herkes Bilişim Vadisi hakkında internete araştırma yapmaya başladı.

Türkiye'nin en büyük tematik teknoparkı olacağı iddia edilen Bilişim Vadisi, inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümeyi amaç ediniyor.

 

bilisim-vadisi2.jpg

BİLİŞİM VADİSİ NEDİR?

Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için harekete geçiyor.

BİLİŞİM VADİSİ NEREDE?

Bilişim Vadisi Gebze/Kocaeli'nde yer alıyor.

 

bilisim-vadisi3.jpg

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda teknolojik gelişiminin hızlanması adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Ticaret Odası, KOSGEB, İstanbul Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Üniversitesi, TOSB ve TSE paydaşlığında hayata geçirilen Bilişim Vadisi, pek çok önemli etkinliğe sahne oluyor.

Arsa büyüklüğü 3,3 milyon metrekare olan Bilişim Vadisi 1,5 milyon metrekare kapalı alanla Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olma durumunda.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.