Sınır kapısında 221 kilo patlayıcı ele geçirildi

Sınır kapısında 221 kilo patlayıcı ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Hakkari Esendere Gümrük Kapısı yolcu salonunda yapılan kontrollerde 221 kilogram 700 gram potasyum klorat patlayıcı madde ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince İran’dan Türkiye’ye gelen İran uyruklu B.N. isimli şahıs, pasaport işlemlerinin ardından Esendere Gümrük Kapısı girişi esnasında yanında bulunan altı çuval ve bir adet valizden şüphelenilmesi üzerine gümrüklü alanda takibe alındı.
 

BAVULDA ‘KİREÇ VAR’ DEDİ
Şüpheli şahsın X-ray kontrol noktasında çuvallarda ve valizde ne olduğu sorulduğunda eşyaların kireç olduğunu, ağaçlarda böcek önleyici olarak kullandığını beyan etmesi üzerine çuval ve valizler gerekli incelemeler yapılmak üzere arama hangarına götürüldü.

 

PATLAYICI MADDE OLDUĞU ANLAŞILDI
Ardından patlayıcı mühimmat ve silahlara karşı yapılan aramada dedektör ve köpeğinin beyaz renkli maddeye tepki vermesi üzerine alınan numunenin kimyasal madde test cihazı ile analiz yapıldı. Yapılan analizde maddenin patlayıcı cinsi potasyum klorat olduğu tespit edildi.

İRAN UYRUKLU ŞAHIS TUTUKLANDI

Bunun üzerine savcılıktan alınan talimat üzerine patlayıcı yapımında kullanılan toplam 221 kilogram 700 gram potasyum klorata el konuldu. Savcılık nezdinde yürütülmekte olan soruşturma kapsamında terör örgütleri ile ilişkisi de araştırılan İran uyruklu B.N. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.