Binlerce gencin geleceğini karartan ÖSYM eski başkanı itiraf etti

Binlerce gencin geleceğini karartan ÖSYM eski başkanı itiraf etti

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve emniyette sorgusu devam eden eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in ifadesinde FETÖ'cü personel hakkında istihbarattan bilgi aldığını itiraf etti.

Ankara'da yürütülen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan ÖSYM Başkanı Ali Demir'in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Ali Demir, kurum personelinin 'FETÖ' ile bağlantılı olup olmadığına dair istihbarattan bilgi aldığını itiraf etti.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ali Demir hakkında, ‘ÖSYM Kanunu’na muhalefet ve silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

YÖK İZİN VERDİ SORUŞTURMA BAŞLADI

Yargılama sürerken mahkeme, geçen eylül ayında yargılamanın durdurulmasına karar vererek Ali Demir hakkında YÖK’ten soruşturma izni talebinde bulundu. Böylece YÖK soruşturması kapsamında 19 Mart tarihinde Demir’in ifadesi alındı.

“İSTİHBARATTAN PERSONEL HAKKINDA BİLGİ ALIYORDUM”

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Demir ifadesinde istihbarattan bilgi aldığını itiraf etti. Ali Demir ‘ÖSYM personeli hakkında FETÖ ile bağlantılı olup olmadıkları hususunda inceleme yaptırıyor muydunuz’ sorusuna “İçişleri Bakanı ve YÖK Başkanının yönlendirmesiyle Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığından personel hakkında bilgi alıyordum” diye itiraf ederek yaptığı usulsüzlüğü ortaya koydu.  

SINAVDAN SONRA SORU KİTAPÇIKLARI İMHA EDİLEBİLMEKTEDİR

Ali Demir yine ‘2012-2013 Askeri Liseler Giriş Sınavı soru kitapçıklarının imha süreci bitmemesine rağmen, evrakın imha edildiğine dair yanıltıcı bilgi verme iddiası’ sorusuna ise, “Soru kitapçıklarının sonuç açıklandıktan sonra 6 ay geçtikten sonra imha edilebilmektedir. 2013 yılında yapılan sınavlarda 320 milyon sayfa soru kitapçığı çok fazla yer işgal ettiğinden imha işlemi kaçınılmazdır” diye cevap verdi.

SORU KİTAPÇIKLARINI İMHA ETMEKTEN GÖZALTINA ALINDI

2010 KPSS’deki şaibe iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın şüphelilerinden biri de eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'di. Gözaltına alınan Demir’in yurtdışına çıkışı yasaklandı ve haftada 2 gün karakola imza vermesi kararlaştırıldı. Demir 2010 KPSS soru kitapçıkları dahil, diğer sınavlarla ilgili evrakları imha etmekle suçlanıyordu. Demir bunlara rağmen ifadesinde şunları söylemişti: "Bu soruları sınavdan önce çalıp haksız menfaat elde eden, örgütüyle paylaşan kim ise onlardan bende şikâyetçiyim. Eğer bunu yapan Cemaat ise yine şikâyetçiyim.”

ALİ DEMİR ZAMANINDA YAŞANAN SKANDAL OLAYLAR

Ali Demir döneminde yaşanan diğer skandallar ise şöyleydi:

Şifre skandalı: Ali Demir göreve geldikten birkaç ay sonra, 27 Mart 2011'de 1 milyon 700 bin adayın girdiği 2011-YGS’de şifre skandalı çıktı. Demir önce reddetti sonra ise “Şifre var, kopya yok” dedi. Savcılık olayı kapattı ve takipsizlik kararı verdi.

Hatalı test: Yine 27 Mart 2011'de YGS’ye katılan 150 mahkûm adayın kitapçığında test hatalı basıldı. Testler yenilenmek zorunda kalındı.

Cevap anahtarı kayboldu: Diyarbakır’da YGS’ye giren 4 öğrencinin cevap anahtarı kayboldu ve bu 4 öğrenci için 7 Haziran 2011'de ‘özel YGS’ yapıldı.

Eksik kitapçık: 24 Nisan 2011'de ALES sınavına giren 500 adaya eksik kitapçık verildi.

Aynı sorular soruldu: 29 Mayıs 2011'de yurtdışı yükseköğretim diplomaları denkliği için seviye tespit sınavında tıp doktorluğu ikinci aşama kitapçığındaki 100 sorudan 75’i bir önceki yılın sorularıyla aynı çıktı. Sınav iptal oldu.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.