Siyasal İslamda köklü değişiklik: Gençler türban çıkarıyor, Deizm yayılıyor

Siyasal İslamda köklü değişiklik: Gençler türban çıkarıyor, Deizm yayılıyor

İmam Hatip Liselerinde deizm dalgasının hızla yayıldığı ve başörtüsü açmanın da artık bir moda haline dönüştüğü iddia ediliyor.

Köşe yazılarında sık sık "ailenin sonunun geldiği", "dinin büyük tehlike altında olduğu gibi" korku senaryoları üreten Yusuf Kaplan, bu kez kadınlarda gördüğü ve "ürpertici" dediği bir değişimi köşesine taşıdı.

Kaplan, "İddialarımızı ve gençliği yitirirsek, geleceği de kaybederiz!" başlıklı yazısında, İmam Hatip Liselerinde deizm dalgasının hızla yayıldığını öne sürerek "Bütün bunlar yetmiyormuş gibi nurtopu gibi ürpertici yeni bir sorunumuz daha oldu: Başörtüsü açma trendi! Modaya dönüştü adeta bu." dedi.

 

Konuyla ilgili "alarm zilleri" çalındığını gösteren bir süreçte olunduğunu öne süren Kaplan şunları yazdı:

 

***

'İHL’lerin ve öğrencilerinin zenci muamelesi görmesi çok ürperticiydi!

Bu yasakların hepsi aşıldı. Şimdi başka sorunlarla boğuşuyoruz: Bir yandan eğitim sistemimiz zihnen sömürgeleştiriyor çocuklarımızı, öte yandansa İHL’lerde deizm dalgası sanıldığından da hızlı yayılıyor! Çok tehlikeli bir süreç bu.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi nurtopu gibi ürpertici yeni bir sorunumuz daha oldu: Başörtüsü açma trendi! Modaya dönüştü adeta bu. O yüzden trend diyorum.

Başörtüsü mücadelesini kazandık ama tesettürü kaybettik, demiştim. Başörtüsü yasağını kaldırdık ama şimdi başörtüsünü atmaya başladık...

İnsanları giyim kuşamlarıyla yargılayamayız. Bu kesin. Müslüman insanlara, insanların giyim kuşamlarıyla uğraşmak yakışmaz. Herkes seçiminde hürdür.

Fakat burada yaşanan sosyolojik ve kültürel bir süreç var: Geleceğe dair alarm zillerinin çaldığını gösteren...'

***

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.