Son dakika, Eski YSK üyesine Fetö üyeliğinden 12 yıl hapis

Son dakika, Eski YSK üyesine Fetö üyeliğinden 12 yıl hapis

Eski Yargıtay ve YSK üyesi İbrahim Zengin Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği suçundan 12 yıl hapisle cezalandırıldı.

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edildikten sonra tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin yargılanmalarına Yargıtay 9.Ceza Dairesinde devam edildi.

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) üyeliği suçu ile yargılanan Eski Yargıtay ve YSK üyesi İbrahim Zengin hakkında karar çıktı.

Avukatı ile birlikte duruşmaya katılan İbrahim Zengin hakkındaki suçlamaları reddederek “Örgüt evlerinde kalmadığını, örgüt toplantılarına da katılmadığını” iddia etti.

Zengin hakkındaki diğer suçlamaları da reddederek “ByLock kullanmadığını ve hakkındaki tanık ifadelerinin ise gerçeği yansıtmadığını” iddia etti.

Beraatını isteyen İbrahim Zengin’in ve avukatının savunmalarından sonra duruşmaya ara verildi.

KARAR ÇIKTI

Duruşmada Yargıtay 9. Ceza Dairesi Heyetinin aldığı karar Heyet başkanı Fevzi Yıldırım tarafından okundu.

Mahkemenin aldığı karar göre;

Sanık İbrahim Zengin’e “” FETÖ üyeliği” suçundan, TCK 314/2. Maddesi gereği 9 yıl hapis cezası verildi. Terör suçlarında ceza oranının yarı oranında artırılmasını öngören 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 5/1. Maddesi gereğince sanığa verilen ceza 13 yıl 6 aya çıkartıldı. Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları sebebiyle indirim uygulanarak ceza 12 yıl olarak belirlendi.

Mahkeme Heyeti sanık İbrahim Zengin’in tutukluluk halinin devamına da karar vererek temyiz yolunun açık olduğunu bildirdi

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.