İmamoğlu kendini anlattı Bazıları bana 'sevgi pıtırcığı' diyor 

İmamoğlu kendini anlattı Bazıları bana 'sevgi pıtırcığı' diyor 

Ekrem İmamoğlu, en son HDP'li Demirtaş'ın bile siyasetini beğendiğini söyleyen ve bunun gibi her yöne eğilim sağlamasından dolayı, "Bazıları bana ‘sevgi pıtırcığı’ diyor. Diyorum, “Siz de olun" dedi. 

Ekrem İmamoğlu, FOX Haber'e katılarak Fatih Portakal'ın sorularını yanıtladı. Her yöne eğilim gösteren ve en son PKK'nın siyasi uzantısı ve terör suçundan cezaevinde olan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın siyasetini beğendiğini açıklayan Ekrem İmamoğlu, "Bazıları bana ‘sevgi pıtırcığı’ diyor. Diyorum, “Siz de olun" dedi.

İstanbul'da seçim itirazları döneminde İl Seçim Kurulu tarafından mazbata verilerek İBB'de göre başlayan ve mazbatası da iptal edilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerinin 16 milyonun emeğini çaldığını iddia etti. 

AK Parti'nin başvuruları üzerine 9 ana başlıkta kabul edilen ve inceleme sonucu usulsüzlük nedeniyle 7'ye karşı 4 oy ile İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararını veren YSK ara gerekçesini de açıkladı.

FOX'dan Fatih Portakal’ın, “Devrik başkan, bir şekilde görevden alınan demek. Kendinizi devrik başkan olarak görüyor musunuz?” sorusuna İmamoğlu: “Asla. Demokrasi mağdur edildi” yanıtını verdi. 

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ ZATEN 11 KİŞİYE BAĞLAMAMIŞTIM

'Bizim hayallerimiz öyle bir gecede yıkılacak hayaller değil' diyen İmamoğlu YSK'nın kararını Türkiye'nin geleceği olarak gördüğü açıklamasında şunları söyledi:

"Biz bu memleket için hayal kuruyoruz. Her şey güzel olacak derken aslında o kadar hissederek söylüyorum ki, tarifi yok. Tam böyle iftara yaklaşmıştım. Sultanbeyli’de bir aileye söz vermiştim. İftarda o ailemizin huzurunu hiç kaçırmadan iftarımızı açtık, dualarımızı ettik. Saat 19.30’a doğru, böyle bir olumsuzluk seziyoruz gibi bir bilgi geldi. Ben hayallerimi, ideallerimi, Türkiye’nin geleceğini zaten 11 kişiye bağlamamıştım. Şu sonuç olursa yıkılacağız, şu sonuç olursa her şey yıkılacak gibi bir inançla yol yürümediğim için temkinli, mağrurdum. 16 milyon insan mağdur edildi."

"RAMAZAN AYINDA KUL HAKKI YEDİNİZ" 

İmamoğlu, YSK'da karar veren 7 hakimi de hırsızlıkla suçladığı konuşmasını şöyle devam etti:

"Ramazan ayında kul hakkı yediniz. Ben o 7 insanın yakasında 82 milyon insanın eli olduğunu düşünüyorum. “Kul hakkı” sözüyle ilgili olarak, “O insanlara haddini bildirmek için onu söyledim. Öyle bir süreç, öyle bir mücadele ki milyonlar var içinde. YSK hırsızlık yaptı. Bu kadar insanın emeği var. Bütün bu emekleri çalan, bütün bu emeklerin hırsızlığını yapan YSK üyelerine net olarak söyledim. Bütün bu emekleri çalan, hırsızlığını yapan YSK üyelerine net olarak söylüyorum."

"VATANDAŞ BİZİ SEVDİ" 

İmamoğlu her platformda yinelediği gibi 16 milyonun kendisini sevdiği iddiasını yenileyerek şöyle devam etti: "25 yıl bu insanlar size bu hakkı verdi mi, verdi. Şimdi de dediler ki biz İmamoğlu’nu sevdik. Vatandaş bizi sevdi. Neyini elinden aldık. Ben bütün AKP’li dostlarımın vicdanına sığınıyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu İmamoğlu’na yapılan reva mıdır diye sorun. Gereken her türlü tedbiri alacağım, 100 binlerce kişi sandık başında, okullarda haklarını koruyacak."

"BEN COŞKUYLA KARŞILANACAĞIM"

CHP'li İmamoğlu her gittiği yerde coşkuyla karşılanacağını savunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim vatandaşım sakin olacak. Ben seçilmiş belediye başkanı olarak gezeceğim. Ben coşkuyla karşılanacağım. Beni eskiden bildikleri siyasi arkadaşlarına sorsunlar. 47 gün sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dedem derdi ki, makamın büyüdükçe boynun bükülsün. Hukuksuzluk yaşanmıştır. Aleyhte oy veren YSK üyeleri gün gelecek bunları anlatacaklarına inanıyorum. Bu İmamoğlu’na yapılan reva mıdır diye sorun. Bu Ramazan ayında. Ramazan ayı arınma ayıdır, hissetme ayıdır."

"BAZILARI BANA 'SEVGİ PITIRCIĞI' DİYOR"

Mazbatayı aldıktan iptaline kadar hiç bir proje açıklamayan yalnızca su ve akbil fiyatlarının indirilmesi için mecliste görüşüleceğini açıklayan, yaptığı bir çok uygulamalar ise şov olarak görülmüş olan Ekrem İmamoğlu kendisine 'sevgi pıtırcığı' dendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Biz zaten projelerimizi anlatmışız, gelir gelmez başlamışız. Biz yok saymayı sevmiyoruz. Elimizi uzatacağız. Elimizi sıkmayacaklar biz kucaklayacağız. Bazıları bana ‘sevgi pıtırcığı’ diyor. Diyorum, “Siz de olun. Tam bağımsız cumhuriyet, tam bağımsız Türkiye diyeli 90 küsur yıl oldu. Bağımsızlığın ne olduğunu kimse hissedemiyor."

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.