Son Dakika... Köprü cezalarına af teklifi meclise sunuldu 

Son Dakika... Köprü cezalarına af teklifi meclise sunuldu 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden hatalı geçişlerin cezalarının affını öngören kanun teklifini Meclise sunduklarını açıkladı.

Daha önce Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın gündeme getirdiği hatalı geçişlerin ceza iptali hakkında AK Parti'den önemli bir açıklama geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "15 Temmuz Şehitler Köprüsünden hatalı geçişlerin cezalarının affını da öngören teklifi TBMM Başkanlığına sunduk" açıklamasında bulundu. Ceza affının içeriği detayları ile sonradan açıklanacak. 

Kanunlara göre dingil mesafesi (aks) 3.20 metrenin üzerinde olan yani 2’nci sınıf araçlar (minibüs, otomobil, kamyonet, otobüs, panelvan) ile İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmek yasaktı.

2018 ARALIK'DA AF VERİLMİŞTİ 


Bilmeden geçiş yaptığı için araç sahiplerine binlerce lira ceza gelince bir düzenleme yapılmış ve geçmesi yasak olmasına rağmen 2 Kasım 2016-31 Aralık 2018 döneminde bu iki köprüden geçenlere af getirilmiş cezalar silindiği gibi ödeyenlere de parası iade edilmişti. 

AYNI SORUN 2019'DA DA YAŞANDI 

Ancak Ocak 2019 itibarıyla yine benzer sorunlar yaşanmaya başladı. Özellikle hafif ticari araç (doblo gibi) sürücüleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yasak geçişlerle ilgili cezalardan dolayı mağdur olmuş ve seslerini duyurmak için eylem yapmışlar ve bunun üzerine Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da mağduriyetin giderileceğini söylemişti.

AF İÇİN TEKLİF MECLİS’E SUNULDU

Ve sürücülerin beklediği adım geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş dün, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden hatalı geçişlerin cezalarının affını da öngören teklifi TBMM Başkanlığı’na sunduk” dedi. 

HURDA ARAÇLARIN 15 BİN TL OLMASI TEKLİFİ 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ayrıca, İstanbul Galata Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması, kömür madenciliğine destek, hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılması gibi düzenlemeleri de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.