Son Dakika! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan ücretli korona  test merkezleri müjdesi geldi.

Son Dakika! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan ücretli korona test merkezleri müjdesi geldi.

Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan ücretli korona test merkezleri müjdesi geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

İşte Bakan Ersoy'un açıklamalarından bazı  satır başları;

11 Mart'tan bu yana Antalya'da toplam vaka sayısı 500 oldu.

Havalimanlarında 15 Euro’ya test yapılacak. 2 saatte test sonucu çıkıyor. Ateşi yüksek olanlara test ücretsiz yapılacak.

TÜRKİYE KOVİD-19 ÖNLEMLERİ BAKIMINDAN EN GÜVENLİ ÜLKE

Antalya'da geçen hafta sonu büyükelçileri ve basın mensuplarını ağırladık. Sorular sordular. Gözlemler sırasında sertifikasyon uygulaması beklentilerimizin çok üzerinde. Bizim ülkelerimizde de bu tarz sertifikasyon programları gerekli destek olur musunuz? diyen büyükelçiler oldu. Covid-19 önlemleri bakımından Türkiye, sertifika edilmiş tesisleriyle Avrupa standartlarında en güvenli ülke.

Kare kodu telefonunuza okuttuğunuzda sertifikalı tesisler hakkında her şeyi görüyorsunuz. En disiplinli ve en şeffaf tesisler. Tur operatörlerine diyoruz ki mümkünse sadece sertifikalı yerleri satın sadece.

2023 için 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir hedefimiz olduğu yerde duruyor. Çok hızlı şekilde toparlayıp, bu hedefe hızla ulaşacağız.

Ersoy, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'na ilişkin, "Başvuran otel sayısı 727'yi geçmiş, restoran sayısı da 900'lere gelmiş. 1650 civarında başvuru var" dedi.

'Türkiye, Avrupa'daki en güvenli ülkelerden biri'

Bakan Ersoy'un konu ile ilgili  açıklamalarından öne çıkanlar da şöyle:

Türkiye, Avrupa'daki en güvenli ülkelerden biri ama ekonomik gerekçelerle bazı süreçler geciktiriliyor. Haksız ama yapılıyor. Bizim önümüze çıkarttıkları her sorunun cevabını en doğru şekilde vererek yavaş yavaş aşıyoruz.

2023 için 75 milyon turist, 65 milyar dolar gelir hedefimiz olduğu yerde duruyor. Çok hızlı şekilde toparlayıp, bu hedefe hızla ulaşacağız.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.