Son dakika! The New York Times'tan skandal algı operasyonu!

Son dakika! The New York Times'tan skandal algı operasyonu!

ABD'nin uçuş yasağı getirdiği ülkeler arasında Türkiye'nin olmamasına rağmen New York Times gazetesinin internet sitesi bu haberi Türkiye'den fotoğraflarla servis etmesi dikkatlerden kaçmadı.

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma gecesinden itibaren Avrupa'dan ABD'ye gelen tüm seyahatlerin 30 gün boyunca askıya alındığını, İngiltere’nin ise bundan muaf tutulduğunu açıklamıştı.

Trump, ABD'nin yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin aldığı önlemler konusunda, Oval Ofis'ten yapılan yayınla ulusa seslenmiş ve;"Avrupa Birliği, gerekli önlemleri almada başarısız oldu." diyen Trump, ABD'ye bu ülkelerden gelen kişiler yoluyla virüsün taşındığına dikkatleri çekmişti.

 

nyt1.jpg

Trump, sağlık uzmanlarıyla görüştükten sonra, ABD halkının sağlığını korumak için "güçlü ama gerekli" önlemler aldığını vurgulayarak, "Yeni vakaların bizim topraklarımıza girmesini önlemek için Cuma gecesinden geçerli olmak üzere Avrupa'dan ABD'ye tüm seyahatleri askıya alıyoruz. Bu kısıtlamalar sahadaki duruma göre ayarlanacak. Uygun izlemelerden geçen ABD'liler için istisnalar olacak." demişti.

SKANDAL

ABD'nin uçuş yasağı getirdiği ülkeler arasında Türkiye'nin olmamasına rağmen New York Times gazetesinin internet sitesi bu haberi Türkiye'den fotoğraflarla servis etmesi dikkatlerden kaçmadı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor." dedi.

nyt2.jpg

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çin’de ortaya çıkıp Avrupa‘dan dünyaya yayılan bir virüs. Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'de etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle dün başkent Washington DC'de "acil durum" ilan edilmişti.

Ülkede şimdiye kadar Covid-19 bulaşan kişi sayısı 1300'ü aşarken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükselmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dün yeni tip corona virüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini duyurmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, iki hafta içinde, Çin dışında Covid-19 vaka sayının 13 kat, etkilenen ülke sayısının da 3 kat arttığını aktarmış ve Kovid-19 için bölgeler ve gruplar üstü, dünyayı saran salgın anlamına gelen "pandemi" kararını açıklamıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.