Son liderler buluşmasını Dündar yönetmişti İşte o program

Son liderler buluşmasını Dündar yönetmişti İşte o program

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun TV programına moderatörlüğü reddeden Uğur Dündar, son liderler buluşmasına imza atan isim olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Uğur Dündar, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Ekrem İmamoğlu ile çıkacağı televizyon yayını için "Programı kimin yöneteceği konusu benim için fark etmez. Mesela tecrübeli olması bakımından Uğur Dündar'ı tercih ederim" sözlerine yanıt verdi.

Dündar, "Böyle bir sorumluluk bana tebliğ edilirse son derece adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur" dedi.

ugur-sundar-siyasetcafe.jpg

BAYKAL-ERDOĞAN CANLI YAYININI HATIRLATTI

Uğur Dündar, "Sayın Binali Yıldırım'a bana duyduğu güven için teşekkür ederim. Böyle bir sorumluluk bana tebliğ edilirse son derece adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur. Ortak yayının demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum" dedi. Dündar yayın hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü."

SON LİDERLER BULUŞMASINI DÜNDAR YÖNETMİŞTİ

Tam 17 yıldır siyasi liderler aynı programa çıkarak karşı karşıya gelmedi. En son AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 2002 genel seçimleri öncesi iki lideri Uğur Dündar bir araya getirdi.

Büyük Buluşma olarak duyurulduğu Kanal D’de yayınlanan Seçim Arenası’na katılan iki lider bakın neler söyledi.

Uğur Dündar programa ilk soru ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ genel Başkanı olarak sunduğu Recep Tayyip Erdoğan’a oldu. Dündar, Erdoğan’a Yargıtay’ın parti hakkında kapatma davası açtığını, Genel Başkanlığı bırakması halinde kimin genel başkan olacağını ve AK Parti’nin iktidar olması halinde kimin başbakan olacağını sordu.

ERDOĞAN’A AÇILAN DAVAYI NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

Uğur Dündar’ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ise ilk sorusu Avrupa yolunda yürüyen Türkiye’nin siyasi yasakları nasıl karşıladığını ve ayrıca Tayyip Erdoğan ile açılan davayı nasıl yorumladığı oldu.

Deniz Baykal, bu soruya ‘Türkiye’nin önemli bir siyasi parti genel başkanı arkadaşımız milletvekili olamıyor’ diyerek başladı.

İşte tam 17 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal ile sona eren iki siyasi parti liderlerinin son tartışma programı ve konuşmaları:

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.