Son seçim anketinde İYİ Parti'ye büyük şok!

Son seçim anketinde İYİ Parti'ye büyük şok!

Optimar'ın ağustos ayında yaptığı seçim araştırmasına göre; İYİ Parti yüzde 9.9 ile baraj altında kalıyor.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında Optimar'ın ağustos ayında yaptığı seçim araştırmasında elde edilen sonuçları aktardı. Son ankete göre katılımcıların yüzde 40.9'u Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu söyledi. İkinci sırada yüzde 12.8 ile pandemi üçüncü sırada ise yüzde 12.5 ile işsizlik var. Optimar'ın Temmuz ayı anketinde ekonomi diyenlerin oranı yüzde 38.5, işsizlik diyenlerin oranı yüzde 12.6 idi. 

Ankette 'ekonomiyle ilgili sorunu hangi parti çözer?' sorusuna katılımcıların yüzde 31.8'i AK Parti, yüzde 25.5'i CHP, yüzde 4.7'si İYİ Parti, yüzde 4.5'i HDP, yüzde 3'ü MHP yanıtını verdi. Temmuz ayı anketinde AK Parti diyenlerin oranı yüzde 36.7’yken CHP diyenler yüzde 23.3 seviyesindeydi.

 

İYİ PARTİ BARAJ ALTI


Optimar’ın anketine göre 'Bugün seçim olsa hangi partiye oy vereceksiniz?' sorusuna kararsızlar dağıtıldıktan sonra katılımcıların yüzde 40'ı AK Parti dedi. CHP'nin yüzde 25, MHP’nin yüzde 10.3 çıktığı ankette İYİ Parti yüzde 9.9, HDP ise yüzde 8 ile baraj altında kaldı. 

Ankette cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş kalırsa kime oy verirsiniz sorusu soruldu. Ankete katılanların yüzde 46.7 ile Erdoğan derken, Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 41.8 çıktı. Kararsızların oranı yüzde 11.5 oldu.

 

 
Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.