Soner Yalçın'dan yeniden 'Çözüm Süreci' iması!

Soner Yalçın'dan yeniden 'Çözüm Süreci' iması!

Atatürkçülüğüyle övünen ve öyle bilinen Soner Yalçın bugünkü yazısında Pervin Buldan'ın yaşam hikayesini anlatarak HDP'nin terörle arasına mesafe koymasını, sorunun görüşmeler yoluyla çözülmesini önerdi.

Soner Yalçın, Sözcü gazetesindeki köşesinde bugün "Pervin Buldan..." başlıklı yazı yazdı.

Yazısında Pervin Buldan'ın kocası Savaş Buldan'ın "faili meçhul" biçimde öldürüldüğünü ve devletin hâlâ katilleri bulmadığını, buna tepki olarak Pervin Buldan'ın da sokak eylemleri dahil PKK politikalarına meftun olmak zorunda kaldığını yazdı.

Soner Yalçın yazısında, Pervin Buldan'ın, kocasının ölümüne tepki olarak aşırı muhalif karaktere büründüğünü iddia ederken "Görev HDP'ye düşüyor; mazeret üretmeyi bırakıp terörle arasına mesafe koymalıdır." önerisinde bulundu.

Yalçın'ın yazısında kocasının öldürülmesiyle Buldan'ın zorunluluklar sonucu bu politikalara yöneldiğini hikaye etmesi ve devleti de uğursuz "çözüm süreci" yıllarından anımsadığımız söylemle "hukuk devletine" dönerek, şiddeti bırakarak görüşme yapması gerektiğini  ima etmesi sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Tepkilerde, bu hikayeye göre kocasını kaybetmiş tüm kadınlarımızın aynı isyana kalkışmaları mı gerekir, soruları soruldu.

İşte o yazının son bölümü:

(...)

Bugün…  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Kobani' olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın da bulunduğu dokuz HDP milletvekili hakkında fezleke tartışılıyor…

Teröre destek veren kim olursa olsun hukuk yakasına yapışır; bunda hiçbir hata yok.

Hata, devletin aynı hassasiyeti faili meçhul cinayetlerde göstermemesidir. Hukuk devletini askıya almasıdır.

Ahmet Kaya'ya dün yapılanların hatalı olduğunu bugün söylemeyen çevre kalmadı. Bizim ülkemizde siyaset hep 'dün dündür' pragmatist anlayışla yapılıyor. İktidar çevrelerinin PKK övgülerini anımsatmama gerek var mı?

Toparlarsam:

Terör sorunumuz var. Mehmetçik dün olduğu gibi bugünde destan yazmayı sürdürecek kuşkusuz. Peki, siviller- siyasetçiler ne yapacak? Tüm sorumluluğu askerin sırtına yükleyip hamaset yapmayı mı sürdürecek?

Görev Pervin Buldan gibi politikacılara düşüyor.

Görev HDP'ye düşüyor; mazeret üretmeyi bırakıp terörle arasına mesafe koymalıdır.

Türk'üyle Kürt'üyle ülkemizin toplumsal barışa ihtiyacı var.

Artık keskin dönemeçteyiz…

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum