Sözcü davasında flaş gelişme İstenen cezalar belli oldu

Sözcü davasında flaş gelişme İstenen cezalar belli oldu

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve yazarlarının FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı. Davada 7 sanığa 1 ila 10 yıl hapsi istendi. Burak Akay hakkında kırmızı bülten çıkarılacak.

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve yazarlarının FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı. Davada 7 sanığa 1 ila 10 yıl hapsi istendi. Burak Akay hakkında kırmızı bülten çıkarılacak.

Burak Akbay'ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılması istenilen mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenildi.

Sözcü davasonda yer alan 7 sanığa hapis cezası istenen 17 sayfalık mütaalası kabul edildi. Dava karar duruşması için 14 Haziran'a ertelendi.

19 Mayıs 2017 günü düğmeye basılan Sözcü operasyonunda, Gökmen Ulu ve Mediha Olgun ardından serbest bırakıldı. 10 Aralık 2018 günü Sözcü’ye köşe yazıları ikinci bir iddianamenin konusu oldu.

Bu iddianamede, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarlardan Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve sozcu.com.tr'nin Haber Koordinatörü Yücel Arı, “FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme” iddiasıyla 18 Ocak’ta hakim karşısına çıktı.

17 SAYFALIK MÜTALAA OKUNDU

Bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada heyet başkanı, duruşma savcısının 17 sayfadan oluşan mütalaasını verdiğini açıkladı. Mahkeme başkanı sanıklara mütalaaya karşı süre talepleri olup olmadığı sordu. Sanık avukatları mütalaanın kendilerine tebliğ edilmediğini söyledi. Heyet başkanının sanıklara mütalaaya karşı süre isteyip istediklerini sorması üzerine tüm sanıklar mütalaayı tebliğ almadıklarını belirterek, süre talep etti. Ankara'dan SEGBİS ile bağlanan Emin Çölaşan da mütalaayı tebliğ almadıklarını belirterek, süre talep etti.

SÖZCÜ AVUKATLARI KARŞI ÇIKTI

Sözcü gazetesi avukatı İsmail Yılmaz dosyanın bu aşamasında mütalaa verilemeyeceğini söyleyerek, “Dosya tekerrür etmemiştir. Dosya eksiktir. Tekerrür etmeden mütalaa yazılamaz. Deliller eksiktir. Şahitler var. Bunlar olmadan bu dosyada savcının mütalaa yazması son derece yanlıştır. Şu aşamada mütalaanın okunmamasını talep ediyoruz” dedi.
Avukat Celal Ülgen ise “Mütalaa henüz tebliğe verilmedi. Oysa daha henüz dün size ulaşıyor ve tebliğe çıkarılmamıştır. Bu hususun düzeltilmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

MAHKEME MÜTALAAYI KABUL ETTİ

Talebin değerlendirilmesi için duruşmaya 20 dakikalık ara veren mahkeme başkanı Sözcü avukatlarının talebini reddetti ve davayı karar duruşması için 14 Haziran’a erteledi.

BURAK AKBAY İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK

Yurt dışında bulunan Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlerin başlanılmasına karar verildi.

sozcusahibi.jpg

SİYASETCAFE.COM  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.