Ankara böyle nasıl yönetilecek? Meclis Mansur Yavaş'a karşı

Ankara böyle nasıl yönetilecek? Meclis Mansur Yavaş'a karşı

AK Parti’nin, ‘Tüm memurlara eşit ve en üst seviyeden verilmesini’ önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Sendika ile pazarlık yapma şansının kalmadığını belirten Ankara Belediye Başkanı Yavaş ise “Veto edeceğimin bilinmesini isterim.' dedi.

AK Parti’nin, ‘Tüm memurlara eşit ve en üst seviyeden verilmesini’ önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Sendika ile pazarlık yapma şansının kalmadığını belirten Ankara Belediye Başkanı Yavaş ise “Veto edeceğimin bilinmesini isterim. Vetonun faturası sizindir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında nisan ayı olağan toplantısının son oturumunu gerçekleştiren Belediye Meclisi, ‘Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca; yetişkinler, yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik her türlü sosyal, kültürel, eğitime yönelik sportif amaçlı faaliyetlerin sürdürülebilmesi için daha önce alınmış olan meclis kararlarının belediye bütçe imkanları kapsamında uygulanabilmesi ile ilk mahalli idareler seçimlerine kadar geçerli olmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da görüşüldü.

MANSUR YAVAŞ HANGİLERİNİ KABUL EDİP ETMEYECEĞİNİ BİLDİRSİN

AK Parti Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık, yazıya ek olarak Mansur Yavaş’ın seçim sürecindeki ‘sosyal yardım’ vaatlerini 23 başlık altında önerge haline getirerek Meclis’e sundu. Yavaş’ın bunlardan hangisini yapıp yapmayacağını kendilerine duyurması ve gerçekleştiremeyeceği maddeleri açıklamasını talep eden Altunışık, “Başkanımız ‘Ben belediye başkanı olduğumda ışıklarda durup mendil satan kimseyi göremeyeceğiz’ demiştir. Başkanımızın vaat ettiği sosyal projeleri gerçekleştirmesi için meclis desteğimizi veriyoruz. Sayın başkanımızın her ay Meclis’e bu faaliyetlerle ilgili yazılı ve sözlü bilgi vermesini de talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

manur-siyasetcafe.jpg

“YARDIMLARI BİZ DAHA ADALETLİ DAĞITACAĞIZ”

Hürriyet’ten Murat Yılmaz’ın haberine göre; Önergeyi inceleyerek cevabı vereceklerini belirten Mansur Yavaş ise şunları söyledi: “Ramazan geliyor, yetişmiyor’ dedikleri için bu Meclis’e geldi. Vaatlerimde olduğu gibi karta para yükleyerek yardım yapılacağının bilinmesini isterim. Buradaki şikayet sıradan ve kapıdan adaletsiz dağıtılmasıdır. Biz daha adaletli, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek şekilde dağıtacağız. Bundan sonraki yıllarda kapı kapı paket dağıtma işi ortadan kalkacak, dağıtma masrafı da paranın üstüne yüklenecek.”

BU YARDIMLARA DA ENGEL OLACAKLAR

Mansur Yavaş meclisteki uyumsuzluğu şu şekilde yorumladı; “Sıkıştırmak istiyorsanız bırakın çalışayım, yardımlarımı yapayım. Işıklarda mendil satan çocuk mu arayacaksınız? Fotoğraf çekip Meclis’e mi getireceksiniz? Verdiğim sözleri tutmazsam eleştirin. Anlaşıldı, bu yardımlara da engel olacaklar. Sonuç oraya doğru gidiyor.”

VETONUN FATURASI SİZİNDİR

Toplantıda, memurlara ödenen ‘sosyal denge tazminatı ödenmesi ile ilgili yetki sendikayla sözleşme yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı da görüşüldü. AK Partili Mümin Altunışık, sosyal denge tazminatının ‘Tüm memurlara eşit ve en üst seviyeden verilmesini’ önerdi. Bunun üzerine AK Parti ve CHP grupları arasındaki tartışmalar sonrası AK Parti’nin önergesi oy çokluğuyla kabul edildi. Sendika ile pazarlık yapma şansının kalmadığını belirten Yavaş ise “Veto edeceğimin bilinmesini isterim. Vetonun faturası sizindir” diye tehditkar şekilde cevap verdi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.