Sözcü duyurdu: Kimse tatile falan gitmiyor

Sözcü duyurdu: Kimse tatile falan gitmiyor

Sözcü gazetesinin sitesi yenilenecek olan İstanbul seçimlerinin yapılacağı 23 Haziran'da 'Kimse tatile falan gitmiyor' diye duyurdu.

Sözcü gazetesinin sitesi İstanbul seçimlerinin yenilenecek olan 23 Haziran'da 'İstanbul’da yüzde 0.1 seferberliği' başlıklı haberinin görseline Kimse tatile falan gitmiyor' olarak yazdı. 

Haberde, "İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark yüzde 0.1 olduğu için vatandaş tatilini erteleme kararını çoktan almış gözüküyor! Öyle ki turizm şirketlerinde rezervasyon iptal oranı yüzde 90'a çıktı, bazıları neredeyse bütün rezervasyonlarını iptal etti. Talep öyle yoğun ki artık turizm şirketleri vatandaşı arayıp 'rezervasyonunuza ne yapalım' diye soruyor" denildi. 

soxcu-tatil.jpg

Sözcü, İstanbul Belediye Başkanlığı için seçimin 23 Haziran’da yenilenmesine karar verilirken; AK Parti ve CHP adayları arasında önceki seçimde yüzde 0.1 civarında gerçekleşen oy farkı, bıçak sırtında geçecek seçime yönelik seçmen hassasiyetini zirveye taşıdığını yazdı

CHPli Ekrem İmamoğlu'na tam destek veren Sözcü'nün haberinde, söz konusu dönemde tatil ya da seyahat planı olan yüzbinlerce Türk’ün, seyahat acentaları, otel ve havayollarına rezervasyonlarının iptali için başvurduğu belirtilirken; CHP’li sahil belediyeleri de sosyal medya hesaplarından seçmenlere 23 Haziran’da tatile gelmeyip oy kullanamaları çağrısı yapmaya başladığı kaydedildi. 

Haberde, turizm sektörü temsilcileri, seçim kararı öncesi 23 Haziran döneminde okulların kapanmasının da etkisiyle İstanbul dışında olacağı tahmin edilen kişi sayısının 500,000 civarında olduğunu, seçimin takrarlanması kararının ardından seyahatini erteleyen ya da iptal edenlerin oranının ise yüzde 90’ın üzerinde olduğu belirtildiği ifade edildi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.