CHP'de İstanbul seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu 

CHP'de İstanbul seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu 

31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan usulsüzlükler nedeniyle YSK'nın yenileme karar verdiği İstanbul'da CHP'de ilçe belediyelerin iptali için başvuruda bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerin iptali ve tekrarlanma kararı sonrası CHP, İstanbul'daki tüm ilçelerin seçimlerinde tam kanunsuzluk gerekçesiyle seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu.

CHP NEYİN PEŞİNDE?

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'min 1 Nisan'da geçersiz oyların sayılmasına anında itiraz ederek oy sayımını durduran CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti. İstanbul seçim itirazları sürece herşeyin normal olduğu görüşünce olan CHP şimdi ise İstanbul'un 39 ilçe seçimlerinin iptal edilmesi için YSK'ya gitti. 

CHP, İstanbul'daki ilçe seçimlerinin yanı sıra 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu. CHP adına başvuruyu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı.

"24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİ İPTAL ETMEK ZORUNDASINIZ"

CHP adına başvuruyu gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "24 Haziran'da da Türkiye genelinde on binlerce kamu görevlisi olmayan kişi sandıklarda görev yaptı. 24 Haziran'da gerçekleşen seçimi de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle başvurduk. Tam kanunsuzlukta süre şartı aranmaz. YSK'nın kendi iptal kararıyla, 24 Haziran seçimleri de iptal edilmek zorunda" dedi.

"ERDOĞAN'IN DA MAZBATASI İPTAL ETMEK ZORUNDASINIZ"

"Sayın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iptal ediyorsanız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız" diyen Erkek, şöyle devam etti:

"İstanbul'da görev yapan sandık kurulu başkan ve üyelerini Sayın İmamoğlu mu belirledi? Siz seçmenin iradesini nasıl yok sayarsınız? 'Ben sandık başında iş ve işlemlerinde usulsüzlük olmasa dahi seçmenin iradesine müdahale ederim' diyorsanız 24 Haziran'a da müdahale etmelisiniz."

CHP'DEN İSTANBUL SEÇİMLERİNDE 'TAM KANUNSUZLUK' İDDİASI 

Partinin YSK temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, sandık kurullarının oluşumunun İstanbul'daki 39 ilçeyi de etkilediğini, ilçe belediye başkanı, ilçe belediye meclis üyesi, muhtar seçimlerinin de bu sandıklarda yapıldığını açıklamıştı.

Yakupoğlu, bu nedenlerle YSK'den tam kanunsuzluk gerekçesiyle ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimlerinin iptalini isteyeceklerini kaydetmişti.

Yakupoğlu, ayrıca sandık kurullarının belirlenmesi yönteminin önceki seçimlerde de uygulandığını belirterek 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin de iptalini talep edeceklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.