Sözcü gazetesi satıldı mı?  Burak Akbay'dan açıklama

Sözcü gazetesi satıldı mı? Burak Akbay'dan açıklama

Sözcü gazetesinin tüm hisselerinin satıldığı yönünde basında çıkan haberlere yanıt geldi. Gazetenin sahibi Burak Akbay yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Dün basında  "Sözcü gazetesi satıldı" yönünde çıkan haberler bir anda sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Haberlerde gazetenin İsviçreli bir iş adamına satıldığı iddia ediliyordu.

Sözcü gazetesinin tüm hisselerinin İsviçreli iş adamı Boyd Zachery Brannon’un sahibi olduğu İsviçre merkezli BEME MEDİA AG isimli şirkete devredildiği iddia edilen haberlerde, Sözcü gazetesinin sahibi olan Burak Akbay’ın da bu şirkette yönetim kurulu üyesi olduğuna dair Ticaret Sicil Gazetesi görüntüleri yine sitelerde ve sosyal medyada  paylaşıldı.

Gazeteci Celal Eren Çelik Burak Akbay'a satış ile ilgili iddiaları sordu.

Çelik, Haber Alternatif sitesinde iddialar ile ilgili Burak Akbay ile görüştüğünü bildirerek,

"Sözcü gazetesinin üst düzey yöneticileri aracılığı ile bizzat sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’a ulaşarak iddiaları sordum, ve iddiaların asılsız olduğunu öğrendim." dedi.

“Bu haber kesinlikle asılsızdır” diyen Burak Akbay,

“Şirketi devrettiğinize dair Ticaret Sicil Gazetesi belgeleri mevcut?” sorusuna ise  “Bu paylaşılan görseller de gerçeği yansıtmıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında da Sözcü gazetesinin sahiplik yapısı ile ilgili bir değişiklik ve merkez bilgilerinin değişmediği görülüyor.

SÖZCÜ gazetesinin sahibi olan ESTETİK YAYINCILIK ANONİM ŞİRKETİ AŞ’nin Genel Müdür de olan Mustafa Asım AKGÜL “Münferiden Yönetim Kurulu Üyesi” olarak halen en yetkili isim olarak gözükmekte.

 

SÖZCÜ'NÜN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

 

Gazetenin satıldığı iddialarına gazetenin avukatı İsmail Yılmaz’dan cevap geldi.

Av.İsmail Yılmaz, “Sözcü Gazetesi satılmadı. Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’dır. Gerçek dışı bilgi yayarak, Sözcü’ye zarar vermek isteyenlere karşı gerekli yasal işlemler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

SÖZCÜ SATILDI HABERLERİ BÖYLE ÇIKTI

Dün birçok gazete ve internet sitesi Sözcü gazetesinin satıldığını haber yaparak, şu ifadeleri paylaştı.

Sözcü'nün, yani Estetik Yayıncılık'ın tek sahibi haline gelen Beme Media A.G'nin yönetim kurulu başkanı Boyd Zachery Brannon olurken, Akbay ise yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket, daha önce farklı bir isme sahip iken yeni adı Beme Media olarak belirlendi. Şirketin İsviçre ticaret kurumu kayıtlarındaki adresi de Ticaret Sicil Gazetesi'ne eklendi.

 

sozcu-001.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.