Sözcü, Rahmi Turan'ın üstünü çizdi

Sözcü, Rahmi Turan'ın üstünü çizdi

Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de görüştüğünü iddia eden Rahmi Turan, bundan böyle gazetenin birinci sayfasında değil, 11. sayfasında yazacağını duyurdu.

Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan, bundan böyle gazetenin birinci sayfasında değil, 11. sayfasında yazacağını duyurdu.

Birinci sayfada yazmasından dolayı 'Başyazar' olarak anıldığını söyleyen Turan, "Oysa başyazarlık diye bir şey yok. Türkiye'de başyazarlık müessesesi eskiden vardı, yarım yüzyıl önce bitti. Ben Sözcü’nün, yazıları birinci sayfada çıkan köşe yazarıyım. Yazar, yazardır ve dediğim gibi gazetelerde başyazarlık tarihe karışmıştır." ifadelerini kullandı.

 

Turan yazısına şöyle devam etti:

 

"Sözcü’de yazması uygun görülen, Atatürk ilkelerine bağlı, laik cumhuriyetin savunucusu her meslektaşımızın sıfatı 'Köşe yazarı'dır. Her yazarın görüşleri yasal olarak da, etik olarak da kendisini bağlar. Değerli okurlar… Bugünden sonra birinci sayfada yazmayacağım. Yazılarım artık 11'inci sayfamızda devam edecek."

 

NE OLMUŞTU?

 

Rahmi Turan, Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de CHP Genel Başkanlığı'na ilişkin görüştüğüne dair bir yazı kaleme alarak sert tartışmaların yaşanmasına sebep olmuş ve yalan haberi ile kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Rahmi Turan'ın yazılarının birinci sayfadan onbirinci sayfaya çekilmesi gidişinin sinyali olarak değerlendirildi.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.