Sözcü yazarından 6'lı masa yorumu! 'CHP ile İYİ Parti arasında bilek güreşi yaşanıyor'

Sözcü yazarından 6'lı masa yorumu! 'CHP ile İYİ Parti arasında bilek güreşi yaşanıyor'

Altılı Masa'daki durumu canlı yayında değerlendiren Aytunç Erkin, masada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir gerginliğin olduğunu belirtti.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, TV 100'de katıldığı yayında Millet İttifakı'nda yaşanan adaylık tartışmasını yorumladı. Erkin, Akşener'in grup toplantısında verdiği mesajın muhatabının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. 

Erkin, “Kılıçdaroğlu ‘Ben 13 Şubat’ta aday olarak masaya geliyorum. Akşener kendini hazırla, genel kurulunu hazırla, teşkilatına sor, ben geliyorum Bay Kemal olarak’ dedi. Akşener’de bunun cevabını genel kurulda verdi bugün. ‘Milletin iradesi koltuk sevdasına feda edilemez. İnat etme’ dedi. Bunlar Kılıçdaroğlu’na söyleniyor herhalde” dedi. 

Erkin, CHP ile İYİ Parti arasında adaylık tartışması üzerinden 'bilek güreşi' yaşandığını belirtti.

Millet İttifakı'nın açıkladığı ortak mutabakat metnine, cumhurbaşkanı adayıyla ilgili yer alan 'halkın beklentileri' ifadesini Akşener'in koydurduğunu ileri süren Erkin, 'Bu ne demek? Biz sokak ne istiyorsa onu yapmalıyız' ifadelerini kullandı.

 

Hafta başında ortak mutabakat metnini yayımlayan ve Millet İttifakı'na dönüşen Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda belirlemesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin bu haftaki grup toplantısında 'Bizim hırsıza muamelemiz çok açık ve nettir. Vuracağız neşteri, alacağız devlet malını geriye. Seçimin ertesi günü onların telefonu acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar: 'Ben Kemal geliyorum' ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı adaylık mesajı olarak yorumlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünde 'Bu mücadele, zulmün karşısında, istiklalin mücadelesidir. Bu mücadele, istibdatın karşısında, hürriyetin mücadelesidir ve bu kutlu mücadele hiçbir kaprise, hiçbir inada, kurban edilemez. Hiçbir şahsi hırsa, hiçbir koltuk hesabına, feda edilemez. Milletin iradesi dışında, hiçbir iradeye boyun eğmez' ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.