Sputnik News'ten satışa çıkan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet tablosu üzerinden algı operasyonu!

Sputnik News'ten satışa çıkan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet tablosu üzerinden algı operasyonu!

Sputnik News'in, satışa çıkan Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet tablosu üzerinden yaptığı büyük algı operasyonu sosyal medyada büyük tepki topladı!

Osmanlı İmparatorluğu döneminin en etkili padişahı Fatih Sultan Mehmet'in, İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından 1480 yılında yapılan portresinin, İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyaca ünlü müzayede salonu Christie’s 25 Haziran’da düzenlenecek müzayedede 400- 600 bin sterlin değerinde satışa çıkarılacağı haberi dün gündemi meşgul etmişti.

Satış haberi kadar tabloda Fatih Sultan Mehmet’in karşısındaki kişinin kim olduğu tahminleri de oldukça tartışıldı. Ünlü tarihçi Prof.Dr.Nurhan Atasoy telefonla bağlantı ile katıldığı haber bültenlerinde şu an bir tahmin yapamayacağını üstünde çalışılması gerektiğini söylerken, bazı tarihçilerde Cem Sultan veya Fatih Sultan Mehmet’in oğullarından biri olabileceğini belirttiler.

 

tepki1.JPGtepki2.JPG

Sosyal medyada oldukça büyük tartışmalara konu olan asıl konu ise Rus basını Sputnik News internet sitesinin tablodaki diğer kişiyi tanıtırken kullandığı; Fatih Sultan Mehmet'in portresi Londra'da satışa çıkıyor: ‘İkinci figürün kim olduğu en büyük gizem. Avrupalı bir diplomat olabilir. Osmanlı erkeğinden beklenebilecek sakallı bir yüzü yok, temiz bir biçimde tıraş olmuş' cümlesi oldu. Cümle Türk vatandaşları tarafından oldukça iğneliyici, hadsiz ve imalı bulundu. Sputnik News internet sitesi bu başlıklı haberi Twitter’da belirli aralıklarla farklı saatlerde tekrarlayınca Türk vatandaşlarının tepkisi ile karşılaştı ve konu kısa sürede TT oldu. Türk kullanıcılar Sputnik News’ü algı yaratmakla suçladılar.

 

tepki3.JPG

Şimdi gözler Türk tarihçilerine çevrilmiş durumda herkes resimdeki kişinin kim olduğunun teyit edilmesi için bilirkişi açıklamasını bekliyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.