Süleymancı yurtlarında skandal: Gizli yazışmaları ortaya çıktı

Süleymancı yurtlarında skandal: Gizli yazışmaları ortaya çıktı

Yıllardır yurtlardaki skandalları ile gündeme gelen Süleymancılar cemaatinin gizli yazışmaları ile yurtlara nasıl öğrenci aldıkları ortaya çıktı.

Devletin aldığı her türlü yasak kararına itiraz etmekle bilinen Süleymancılar yine bir yasağı deldiler.

Geçtiğimiz yıl kurban kesme ve bağış ile kurban toplamaları yasaklanan Süleymancıların, kaçak olarak yaptıkları bu faaliyetlerde  jandarma tarafından müdahale edilmişti.

Bu yıl da yine kanunsuz bir eylemle gündeme geldiler. Süleymancılar sağlık açısından oldukça tehlikeli olduğu halde yurtlara kaçak olarak öğrenci almaya başladılar. Bu kanunsuz girişimleri yazışmalarla ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle kapalı olan öğrenci yurtlarına, yasak olmasına rağmen arka kapıdan ve gizli olarak öğrenci kabul ettiklerini içeren yazışmalar tespit edildi.

ARKA KAPIDAN GİZLİ OLARAK GİRİLSİN

Süleymancıların imamlarına gönderdikleri mesajda yasağın nasıl delineceği madde madde anlatılıyor.

Buna göre,

Yurtlara arka kapıdan girilmesi, kapıların sürekli kilitli olması, diyafonun çalışır durumda olması, yurtta öğrencinin olduğu hiç kimseyle paylaşılmaması talimatı veriliyor.

DEVLET GÖREVLİLERİNE YALAN BEYANDA BULUNUN

Süleymancılar gönderdikleri yazılı kuralları içeren metinde, devlet görevlilerine alenen yalan bilgi verilmesi talimatını vererek şunları dikte ediyorlar:

"Resmi erkandan gelindiğinde veya arandığında, kursta talebenin olmadığının, şimdilik yeni kayıt alınmadığının söylenmesi, kurumun kapalı olduğunun söylenmesi ve anında komisyona bilgi verilmesi..."

 

Süleymancıların bu yazışmalarını Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca sosyal medya hesabından duyurdu. Çamlıca paylaştığı tweetde Süleymancıların talimat vererek yurtlarına gizlice öğrenci toplamaya başladıklarını bildirerek, bu durumun yetkililere şikayet edilmesini istedi...

İşte Sait Çamlıca'nın o paylaşımı

 

sait-camlica-siyasetcafe.JPG

 

sait-camlica-siyasetcafe-jpg-2.JPG

 

sait-camlica-siyasetcafe-jpg-3-min.JPG

 

SÜLEYMANCILAR EN TEHLİKELİ CEMAAT

Süleymancılar cemaatinin yabancı istihbarat örgütleri tarafından kontrol edildiği ortaya çıkmış ve bu Diyanet'in "Tarikatlar Raporu" na yansımıştı. Yurtlar ve kurslar imparatorluğu olarak bilinen Süleymancılar veya Süleymanlılar diye de bilinen cemaatin mevcut yapılanmalar içerisinde devletin güvenliğine karşı en tehlikeli cemaatlerden biri olduğu ifade ediliyor.

 

 

suleymancilar-cia.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum