Süleymancılar sahte raporla Üsküdar'daki binayı yıktırdılar! İşte o görüntüler;

Süleymancılar sahte raporla Üsküdar'daki binayı yıktırdılar! İşte o görüntüler;

Süleymancılar cemaatine bağlı Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Üsküdar’da yurt yapmak istedikleri binayı çürük raporu aldırarak yıktırdı.

Üsküdar’da, yurt yapmak istediği bir apartmanın yüzde 75’ini satın alan Süleymancılar cemaatine bağlı Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile, bazı mal sahiplerinin dairelerini satmamakta direnmesi üzerine çürük raporu aldırarak apartmanı mühürletti iddiası tarafları mahkemede karşı karşıya getirmişti.

Mağdur olduğunu iddia eden Lale Aydın ile, Süleymancıların derneğinin davalık olan anlaşmazlığın duruşması geçtiğimiz gün yapılmıştı.

Lale Aydın’ın daha önce yaptığı açıklamalara itiraz ederek asıl mağdurun kendileri olduğunu iddia eden yurt yöneticileri, bu konuda bir açıklama yapmış, ve bu açıklamayı yayımlamıştık.

Hasibe Hatun Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yaptığı açıklamayı okumak için buraya tıklayınız.

 

Mahkeme’den sonra siyasetcafe.com'a konuşan Lale Aydın şunları söylemişti:

 

'Üsküdar'daki bina ile ilgili mahkeme sırasında, avukatım hâkime yapılan usulsüzlükleri izah etti Bina ile ilgili sağlam raporu da verildi bunların aldıkları çürük raporunu ben Çevre ve Şehircilik bakanına bağlı lisanslı firmaya verdim, aynı zamanda binanın projesi bende duruyordu onu da verdim evin sağlam olduğu sonucu tasdiklendi.

4. kattan karot alınmadığından dolayı onun da taşıyıcı bir yük getirdiğinden ve çürük pozisyonuna girdiğinden, karot alınınca binanın gerçek sağlamlığı ortaya çıkacak dedik.

4. katta 1999 depreminden sonra hazır beton ve nevru demir kullanıldığını söyledik ve bu durumda 4. katın ilk 3 kattan da sağlam çıkacağı ortada.

Binadan kanunen 4 delik yani Karot örneği alınması gerekirken kasti olarak 12 delik açıldığını söyledik. Binadaki mühür’ü kanunsuzca kırdıklarını, merdivenleri ve bana ait 4 dairenin camlarını da kırdıklarını ifade ettik.

Zaten bu olayda polis ve zabıtayı çağırıp tutanak tutturmuştum. Savcılılık mala zarar verme ve mühür’ü kırmaktan dolayı dosya hazırlayın' dedi.

 

BİLİRKİŞİ MİSAFİR GİBİ GELİP GİTMİŞ

 

'Biz bilirkişi istedik benim avukatım yeterince ilgilenmediğinden; bilirkişi gelmiş ama ne bir resim ne bir tutanak ne bir açıklama yapılmamış. Sn başkan misafir gibi gelmiş, misafir gibi gitmiş. Oysa oradaki yanlışlıkları görüp bir şeyler yazsalardı olay daha net görülecekti.

Bu mahkemelerde tutanak yok, söylenenler kendileri tarafından not alınıp değerlendirme yapıp karar veriyorlar. Mahkeme bilirkişi gönderirse haklılığım ortaya çıkacak.'

 

İNKÂR İÇİNDELER

 

'Onlar da şuan büyük rahatsızlık içinde ama inkâr ediyorlar. Elbet gerçek ortaya çıkacak.Adamlar evimi almak için derneğimdeki yönetimi değiştirecek kadar dinsizleşmiş.

Ben ne derneği tanırım, ne de nerede olduğunu bilirim. Umreye gittiğimde Ahmet Çakar diye hoca vardı umreden sonra eşi ve çocukları ile evime gelir yemeğimi yer otururlardı. Bende o ara rahatsızdım Ahmet hoca evime gelir gidersiniz ailece ama sizden ricam benim derneğimde birşey yok sadece evim var dedim.

Bir beyanda bulunup evrakları bana getirir misin dediğimde eşi de kendi de "tabii abla lafı mı olur yaparım" dedi verdim.

Adam benim yönetimimi değiştirmiş, defterleri istedim getirmedi. Savcılığa verdim, korkudan "abla evini verelim biz karar alalım" dedi. Karar aldılar, dernekler müdürlüğü yetki belgesi çıkardılar noterden Mustafa HADBAY adına; sabah 10 da' da tapuya gelip imza atacaktı, olay bitecekti. Ben de iyi niyetime savcılık şikâyetini çektim, adamı tapuya göndermediler. Ben evimi almak için tekrar savcılığa şikâyet edip 23. asliye hukukta dava açtım.Aslında 5 Kasım'da dava bitecekti, hâkim gelmediğinden bitmedi.

 

BİNAYI SATIŞA ÇIKARDILAR

 

Süleymancı cemaati Hasibe Hatun Derneğinin satın aldığı 3 daireli binanın mührünü kırdığı ve kendilerine aitmiş gibi gösterip satışa çıkardığı öğrenildi.

Dairelerin merdivenleri kırılıp, camları söküldü ve kapıya vurulan mühür de kırılarak açıldı. 

 

bina-siyasetcafe.jpg

 

BİNA YIKILDI

 

Mahkeme süreci henüz devam ederken yeni bir gelişme yaşandı ve Süleymancıların ele geçirdiği ve çürük rapor aldırttığı bina belediye ekipleri tarafından bir hafta önce yıkıldı.

 

İşte o görüntüler;

 

 

BİNAYI KULLANILMAZ HALE GETİRMİŞLERDİ

 

Mahkeme süreci devam ederken, Süleymancılar binayı kullanılmaz hale getirmiş, camları kırarak eve girip, binayı tahrip etmişlerdi.

 

İşte o tahribatın fotoğrafları;

 

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe14-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe444-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe666-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe1777-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe7777-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe17777-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe147447-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe1773333-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe177777777777777-min.JPG

suleymancilarin-tahribati-siyasetcafe-min.JPG

 

 

magdur.JPG

denizolgun-manset-002.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum